.

Băiţa: Obiective de investiţii, la început de an

Administraţia locală din Băiţa a început derularea unor proiecte de investiţii importante pentru infrastructura aşezărilor care formează această comună din Ţara Zarandului. Este vorba despre modernizarea unor drumuri, construirea unor poduri şi implementarea unui sistem modern de supraveghere video.

„Cu ajutorul unei finanţări obţinute prin Programul Naţional Anghel Saligny am reuşit să demarăm investiţia de modernizarea drumului din satul Peştera, pe o lungime de 4 kilometri. În luna martie vom începe lucrările la podurile din Lunca şi Hărţăgani, finanţarea fiind asigurată prin aceeaşi axă guvernamentală. De asemenea, ne-am propus să instalăm un sistem modern de monitorizare video şi să transformăm staţiile de autobuz în unele inteligente. Pentru aceste proiecte avem finanţarea asigurată prin PNRR. Deja, cele 40 de camere pentru monitorizare video au fost montate. Este o investiţie prin care ne propunem să creştem gradul de siguranţă al cetăţenilor”, a detaliat primarul comunei Băiţa, Damian Diniş.

În ceea ce priveşte staţiile de autobuz, edilul local a arătat că patru staţii vor fi modernizate şi alimentate cu panouri fotovoltaice care vor permite o iluminare a acestora cu becuri LED şi, totodată, conectarea la internet. În plus, vor fi montate noi obiecte de mobilier pentru confortul călătorilor şi alte componente IT integrate.

Proiectul va fi completat cu şase băncuţe stradale ce putea fi folosite şi pentru încărcarea telefoanelor mobile, graţie unor panouri fotovoltaice.

Pe lista investiţiilor prevăzute în acest an mai sunt trecute lucrări de eficientizare energetică pentru căminele culturale din Trestia, Fizeş şi Sălişte, la acesta din urmă fiind demarate deja operaţiunile necesare. De asemenea, se prevede instalare aunui teren de sport sintetic în curtea şcolii şi realizarea a două staţii de încărcare pentru maşinile electrice.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate