.

Au pus în pericol circulaţia trenurilor în staţia CFR Simeria dinspre Orăştie

La data de 24 ianuarie 2024, în jurul orei 20:00, polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Simeria au fost sesizați telefonic cu privire la faptul că, semnalele de intrare în Stația Căi Ferate Simeria dinspre Stația Căi Ferate Orăștie nu mai au control.

Polițiștii ajunși la fața locului au constatat că, în zona km. 471+500 de pe magistrala căi ferate 200, pe dubla I de cale ferată, în capătul dinspre Orăștie al Stației Căi Ferate Simeria, prin secționare cu un corp ascuțit – tăietor, a fost sustras un segment în lungime de 45 metri din cablul de alimentare a semnalului XO de intrare în Stația CFR Simeria, format din 33 fire din cupru a câte 1 mm în diametru fiecare.

În acest caz, siguranța circulației feroviare a fost pusă în pericol însă, până la remedierea cablului trenurile au circulat între Punct Oprire C.F.R. Simeria – Veche și Stația C.F. Simeria pe cale liberă, pe bază de ordin de circulație.

La data de 27 ianuarie 2024, ora 09:00, în urma activităților de investigații și cercetare penală, polițiștii  Postului de Poliție Transporturi Feroviare Simeria au identificat prezumtivii autori, ca fiind doi bărbați, cu vârste cuprinse între 31 și 32 ani, ambii din orașul Simeria, cunoscuți cu antecedente penale față de care a fost luată măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 ore, fiind  prezentați Judecătoriei Municipiului Deva cu propunere de luare a măsurilor legale ce se impun.

În urma prezentării acestora la Judecătoria Municipiului Deva, împotriva celor doi bărbați, a fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale față de aceștia pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și distrugerea sau semnalizarea falsă,

precum și luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate