.

Strategii pentru diminuarea consumului de substanţe psihoactive și a fenomenului de bullying în rândul elevilor

Având în vedere amploarea fenomenului privind consumul de substanţe psihoactive în rândul elevilor și creşterea actelor de bullying la nivelul comunităților școlare, marţi, 23.01.2024, la Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, s-a desfășurat ședința de lucru în vederea stabilirii unei strategii și a unor acțiuni concrete cu scopul diminuării acestor fenomene.
La întâlnire au fost invitaţi să participe, alături de inspectorul școlar general, prof. dr. Maria Ștefănie, inspectori școlari, reprezentanți ai Consiliului Județean al Elevilor, precum și reprezentanţi ai structurilor implicate în combaterea consumului de droguri şi a bullyingului de la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţul Hunedoara, respectiv doamna comisar șef de poliție, Adriana Jude-Almășan, din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA), doamna comisar de poliție, Corina Sicoe, Biroul Siguranţă Şcolară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean și domnul director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Hunedoara.
Toţi cei prezenţi au subliniat faptul că în şcolile din judeţul Hunedoara s-au desfăşurat şi se desfăşoară, în continuare, numeroase activități de formare și proiecte de prevenire a consumului de droguri şi a violenţei şcolare, însă este nevoie şi de alte iniţiative pentru combaterea fenomenului.
Una dintre inițiațivele prezentate în cadrul ședinței o reprezintă „Campania pentru conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară în unitățile de învățământ preuniversitar”, care include și un concurs de creație cu tema „Siguranța școlară”, adresat elevilor, constând în elaborarea unei lucrări ce va conține un logo și un slogan.
De asemenea, în cadrul ședinței, participanții au supus atenției mai multe activități de conștientizare și de sensibilizare cu privire la efectele consumului de droguri, propunând acțiuni concrete, care vor viza creșterea gradului de responsabilizare privind pericolul consumului de droguri în rândul elevilor.
Totodată, s-au stabilit calendare orientative și bazele unor acțiuni care urmează a se desfășura în mai multe zone din județul Hunedoara și care vor include o serie de tematici constând în furnizarea de informații relevante despre riscurile medico-psiho-sociale cauzate de consumul de substanțe psihoactive.
Felicităm reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor pentru inițiativele prezentate și pentru implicarea în acțiuni care vizează prevenirea, întârzierea debutului sau încetarea consumului de droguri, precum și reducerea efectelor negative!
Adresăm mulțumiri reprezentanţilor structurilor implicate în combaterea consumului de droguri, asigurându-i de întreg sprijinul și buna colaborare!
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate