.

DEVA: Camere video în tot oraşul!

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a anunţat că în urma incidentului de la Poşta Veche, în care arborii de tuia şi alte specii ornamentale au fost tăiaţi de persoane rămase, deocamdată, necunoscute, se impune demararea unui proiect prin care străzile oraşului să poată fi monitorizate cu ajutorul camerelor video.

În prezent există asemenea camere de supraveghere, însă ele nu pot acoperi toate zonele din oraş, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul de la Poşta Veche, sau unghiurile din care sunt preluate imagini nu sunt dintre cele mai bune.

„Am văzut ce s-a întâmplat şi pot spune că nu există pădure fără uscături. Majoritatea oamenilor au spirit civic şi iubesc acest oraş, dar există şi cetăţeni certaţi cu legea. A fost o mare prostie. Este nevoie de camere de monitorizare în fiecare cartier”, a precizat edilul local.

Potrivit acestuia, primăria are un plan prin care să monteze camere de supraveghere în municipiu, acesta urmând să fie finalizat în perioada următoare. „Vom face toate demersurile ca el să fie pus în practică şi să ajungă în faza de licitaţie”, a precizat Florin Oancea.

Primarul a exclus posibilitatea ca arborii să fi fost tăiaţi pentru a fi folosiţi, ulterior, ca lemne de foc. „Pur şi simplu au fost crestaţi”, a explicat el, menţionând că Poliţia Locală şi Poliţia Naţională continuă cercetările în vederea depistării persoanelor care au recurs la acest gest.

„Sunt convins că se va afla făptaşul în scurt timp, pentru că astfel de oameni nu sunt lupi singuratici”, a conchis primarul Devei.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate