.

Tenis de câmp: Karolina Pliskova, favorită 1 la Transylvania Open 2024

Jucătoarea cehă de tenis Karolina Pliskova, fost lider mondial, va fi principala favorită a tabloului principal de simplu al turneului Transylvania Open 2024 (WTA 250), se arată într-un comunicat de presă remis mass-media.
“Karolina Pliskova (39 WTA), fost lider mondial în circuitul WTA, este favorita numărul 1 a celei de-a patra ediţii a Tranylvania Open. Alături de ea, şi-a anunţat deja prezenţa la turneu şi Anastasia Pavliucenkova (60 WTA), finalistă la Roland Garros în 2021, şi ultimele două câştigătoare ale marelui trofeu din Cluj, la simplu: Tamara Korpatsch (83 WTA) şi Ana Blinkova (43 WTA). Cel mai bun turneu de tenis din lume la categoria WTA 250 pentru doi ani consecutiv va avea loc la Cluj-Napoca, în 3-11 februarie”, se arată în comunicatul de presă al organizatorilor.
Jucătoarea cehă şi-a anun­ţat prezenţa şi la ediţia de anul trecut a Transylvania Open, însă, din cauza unei accidentări, nu a mai putut juca la turneul din Cluj. Sportiva a ajuns pe primul loc în lume în 2017, poziţie pe care a păstrat-o timp de opt săptămâni. Cunoscută pentru serviciul său puternic şi forehand-ul agresiv, Pliskova a câştigat 16 titluri la simplu şi cinci la dublu în circuitul WTA şi a ajuns în două finale de Grand Slam la simplu, la US Open în 2016 şi la Wimbledon în 2021.
Directorul Transylvania Open, Patrick Ciorcilă, a afirmat că, în afară de Ana Bogdan, aflată pe tabloul prin­cipal, vor fi şi alte jucătoare române care vor primi invitaţii. Dat fiind faptul că mereu există şi retrageri, mai mult ca sigur şi Jaqueline Cristian va fi acceptată direct. Pe lângă ele, vom avea şi alte românce, datorită wild card-urilor. Preţurile biletelor la Transylvania Open variază între 45 de lei şi 190 de lei, în timp ce un abonament costă 590 de lei.
Cea de-a patra ediţie a turneului de tenis din Cluj-Napoca va avea loc în sala polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca. Meciurile se vor juca indoor, pe hard, pe cele două terenuri de tenis care vor fi amenajate. În total, 32 de jucătoare vor concura la meciurile de simplu, şi 16 echipe la dublu, pentru 280 de puncte WTA şi premii în valoare de 267.082 de dolari. În plus, tabloul de calificări va avea 24 de jucătoare.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate