.

„Inimi în dar” pentru seniorii Devei! Testări medicale gratuite pentru sărbători liniştite

Persoanele vârstnice de la Clubul Seniorilor Deva s-au întâlnit, joi, 21 decembrie 2023, cu medici şi asistenţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara şi Direcţiei de Asistenţă Socială Deva, în cadrul unei acţiuni care a avut ca scop prevenirea bolilor cardiovasculare prin depistarea şi reducerea influenţei factorilor de risc.
Întâlnirea a fost organizată în cadrul campaniei naţionale care se desfăşoară, în luna decembrie, sub genericul “Inimi în dar – Dăruiţi o inimă sănătoasă celor dragi! Cunoașteți-vă riscul și preveniți apariția bolilor cardiovasculare!”.
✅ Participanţii au primit recomandări esenţiale despre factorii de risc major pentru bolile de inimă şi necesitatea controlului şi reducerii acestora, precum şi despre importanţa monitorizării unor astfel de afecţiuni – de care suferă peste 32.000 de hunedoreni.
🟠 Alimentaţia nesănătoasă, excesul de greutate, consumul de tutun şi sedentarismul pot avea efecte nocive asupra organismului – au atras atenţia specialiştii DSP Hunedoara, explicând, totodată, care sunt semnele şi simptomele asociate unui infarct miocardic şi de ce este important să cunoaştem valorile optime ale tensiunii arteriale, glicemiei şi colesterolului. Bolile cardiovasculare sunt la fel de grave chiar şi în lipsa simptomelor, mai spun medicii – 1 din 2 români pierzâdu-şi viaţa din cauza afecţiunilor aparatului circulator.
✔ Odată cu informaţiile prezentate, specialiștii au oferit şi răspunsuri la întrebările participanţilor la întâlnire. Pe de altă parte, seniorii care au dorit să-şi evalueze starea de sănătate au beneficiat, gratuit, de testarea glicemiei şi măsurarea tensiunii arteriale – cu interpretarea rezultatelor şi recomandări pentru rezolvarea problemelor.
📌 Conform celor mai recente date statistice raportate pentru judeţul Hunedoara, peste 32.000 de persoane se află în evidenţa medicilor cu o boală cardiovasculară, în timp ce 62.000 de persoane sunt diagnosticate cu hipertensiune arterială, 36.000 – cu diabet zaharat, 4.300 – cu obezitate şi aproape 10.000 cu afecţiuni cerebro-vasculare.
ℹ️ Acţiunea desfăşurată la Clubul Seniorilor se înscrie în seria activităţilor derulate în cadrul parteneriatului dintre DAS Deva și DSP Hunedoara, care are ca scop iniţierea de proiecte şi programe pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei, prin reducerea principalilor factori de risc şi promovarea unui stil de viaţă sănătos.
Direcția de Asistență Socială Deva
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate