.

Investiţia de modernizare a siste­mu­lui de transport public local prin rea­bilitarea infrastructurii din municipiul Deva avansează în ritm susținut!

Constructorul a finalizat în proporție de 98%  lucrările la clădirea în care va fun­c­țio­na depoul pentru autobuze și micro­buze electrice, de pe strada Depo­zitelor din municipiul Deva.

Au fost finalizate lucrările de amenajare interioară și exterioară și urmează turnarea asfaltului în curte.

Hala depou este dotată cu atelier de mentenanță, spații de lucru, depozit anvelope și con­su­mabile, alte spații de depozitare, toată infrastructura necesară funcţionării unui parc auto electric.

De asemenea, la clădirea în care va funcționa spă­lătoria au fost finalizate toate lucrările și urmează să fie finalizată instalarea echipa­men­tului profesional cu două posturi de spălare a auto­bu­zelor și microbuzelor electrice.

La clădirea ad­mi­nistrativă s-au fina­lizat toate lu­crările de ins­ta­lații interi­oare și amenajări interioare și se lu­crează la ultimele retușuri.
Clădirea administrativă va dispune de dispecerat, birouri, vestiare, grupuri sa­ni­tare, sală de mese etc.

Proiectul prevede și lucrări de reabilitare și modernizare a străzii Depozitelor. Au fost montate bordurile, s-au turnat trotuarele din beton. Gardul, poarta de acces și bariera la strada principală sunt montate, la fel și stâlpii de iluminat cu led. De asemenea, toate lucrările de rețele exterioare sunt finalizate.

Sunt montate și cele două rezervoare de apă, de 150 mc, pentru stingerea incendiilor, iar lucrările din gospodăria de apă sunt finalizate.

De asemenea, sunt în curs de execuție lucrările la stația de capăt din zona Gării. A fost ridicată structura și urmează montajul copertinei.

Acest proiect se desfășoară pe etape.

Proiectul Modernizarea sistemului de transport public local prin reabilitarea infrastructurii aferente este integrat cu proiectul Modernizarea sistemului de transport public local prin achizițio­na­rea de vehicule ecologice.

Împreună, aceste două proiecte pe fonduri euro­pene nerambursabile contri­buie la creșterea calității serviciilor de transport public local ı̂n municipiul Deva și la creșterea calității vieții locuitorilor municipiului prin utilizarea de tehnologii curate și reducerea emisiilor de CO2.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Deva

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate