.

Gimnastică aerobică: Gimnaștii din Petroşani și Deva, pe podium la București

Desfășurată la finalul săptămânii trecute în capitată, competiția internațională de gimnastică aerobică Cupa “ Bucharest Open” a reunit la start câteva sute de tineri gimnaști de la cluburi din țară dar și din străinătate. Este inițiativa fostei gimnaste Laura Cristache, campioană mondială și europeană la aerobică, care se dovedește și un bun organizator de competiții.
Ca de obicei sportivii din județul nostru au participat cu reprezentanți de la două cluburi cu secții de gimnastică aerobică, LPS Cetate Deva și CSS Petroșani.Lista celor care au urcat pe podiumul de premiere la ediția din acest an,este una foarte lungă, gimnaștii din Valea Jiului, pregătiți de prof. Elena Becze au obținut noi şi remarcabile succese.
La individual feminin junioare categoria II Delia Maria Gonciulea a câștigat medalia de aur ocupând primul loc iar la junioare categoria III, Andreea Alessia Chiriac s-a clasat pe locul secund și a cucerit medalia de argint la întrecerile de la București. O surpriză plăcută a oferit Natașa Mihalca , cea care a câștigat concursul și medalia de aur la individual fete categoria 6-8 ani la fel ca și colegul ei Gabriel Robert Demeni care s-a impus la aceeași categorie de vârstă dar la masculin. Perechea Robert Gabriel Demeni /Ioana Delia Buza a câștigat locul I la perechi mixte categoria 6-8 ani.Medalii de argint au mai cucerit și Ioana Delia Buza la individual categoria 6-8 ani, Gabriela Cristina Pîrva la individual junioare II iar juniorul Alexandru Sebas­tian Pîrva s-a clasat pe locul III și s-a întors acasă cu o medalie de bronz cucerită la categoria III.
Echipa de trio juniori categoaria III din care au făcut parte și Andreea Alessia Chiriac, Alexandra Breda ca și Anastasia Victoria Bucur a cucerit locul I și medalia de aur.
Din grupa pregătită de prof. Karina Pika au urcat pe podiumul de premiere Sofia Dubles, Evelyn Neda și Raisa Murgilă , fiecare medaliată cu aur la cate­goriile la care au participat în concurs , Ioana Todea locul II și Rebeca Ioardache locul III. Aceste rezultate demon­strea­ză că la CSS Petroșani se muncește cu multă dăruire și ambiție pentru a obține cele mai bune performanțe.
Ultima competiție națională de gimnastică aerobică din acest an adus și confirmările pentru muncă desfășurată în 2003 de către sportivii legiti­mați la secția de performanță de la LPS Cetate Deva.
Au urcat pe podiumul de premiere de la întrecerile concursului internațional organizat de către Academia Laura Cristace, Bucharest Areobic Open, competiție la care au fost peste 250 de sportivi din mai multe țări, următorii gimnaști de la secția clubului devean:
Categoria III- Ana Maria Onea – care a ocupat locul trei și a cucerit medalia de bronz ca și colega ei Kira Ghindă la nvelul B +.
Categoria II nivelul B Sarah Hărăștuan locul III împreună cu colega ei Andreia Bordaș iar o medalie de argint a fost cuceritită de Siana Căliman, Luissiana Budică, Larisa Dumitriu și Anca Grosu.
În final la individual categoria II, juniorul devean Darius Nistor a ocupat locul III și a cucerit medalia de bronz la open, unde el a evoluat în compania gimnastilor din Bulgaria și Republica Moldova.
Felicitări gimnaştilor de la LPS Cetate Deva pentru aceste rezultate obținute cu sprijinul antrenoarelor Mădă­lina Susan și Georgiana (Gesy) Cosma.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate