.

Hunedoara: O nouă variantă pentru construirea unei Urgenţe noi la spitalul municipal

Construirea unei Unităţi de Primiri Urgenţe (UPU) la Spitalul Municipal „dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara revine în atenţie după ce Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programele de Sănătate, a lansat un ghid de finanţare pentru spitalele municipale şi orăşeneşti.

Ghidul permite accesarea de fonduri nerambursabile pentru realizarea de lucrări de investiţii în infrastructura publică a spitalelor orăşeneşti şi municipale, iar conducerea Spitalului Municipal din Hunedoara a identificat această oportunitate.

Prin urmare, proiectul de construire a UPU ce fusese depus la Compania Naţională de Investiţii (CNI) a fost preluat şi modificat cerinţelor din noul Ghid de finanţare, urmând ca documentaţia să fie depusă pentru evaluare. „Vrem să depunem proiectul la stadiul de proiect tehnic PT pentru a obţine astfel un punctaj mai mare. Practic, vom pleca din start cu un avantaj de 20 de puncte. (…) Am considerat că este mai pragmatic aşa pentru că avem termene certe. Sunt convins că vom obţine un punctaj mare”, a arătat managerul Spitalului Municipal Hunedoara, Radu Budae.

Proiectul prevede ca viitoarea UPU Hunedoara să fie o clădire nouă, independentă, pe două niveluri. Clădirea se va ridica în faţa actualei Urgenţe a spitalului, în zona în care vin acum ambulanţele. UPU va fi legată de spital printr-o pasarelă.

Potrivit studiului de fezabilitate care însoţeşte acest proiect, valoarea investiţiei actualizată se ridică la 31 milioane lei, adică circa 6 milioane euro.

La nivel naţional, alocarea totală pentru apelul de proiecte este de 425.000.000 euro din care maximum 88% contribuție națională, inclusiv prin împrumut contractat cu Instituțiile Financiare Internaționale, 10% contribuție UE și minim 2% contribuție proprie a beneficiarului.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate