.

DAS Deva: Ultimele cutii de lapte praf GRATUIT – pentru copii de 6-12 luni!

Șapte bebeluși mai pot beneficia de lapte praf gratuit, distribuit de Direcția de Asistență Socială Deva. Produsul mai este disponibil doar în formula „Milupa Milumil 2” – destinată copiilor cu vârsta de 6-12 luni, care nu beneficiază de lapte matern, din motive medicale.

Laptele praf se distribuie la sediul DAS Deva (Str. I.L. Caragiale, nr. 4), pe bază de REȚETĂ, eliberată de medicul de familie (în luna în curs), care va conține următoarele informații:

– denumirea cabinetului medical și datele de identificare ale copilului (nume şi prenume, vârstă, CNP)

– criteriul de încadrare în program

– numărul fişei de consultație (din registrul de consultaţie)

– diagnosticul: “alimentat artificial sau mixt”

– denumirea formulei de lapte indicate și cantitatea recomandată

– data prescripţiei, semnătura şi parafa medicului

Un copil poate beneficia, lunar, de maximum 5 cutii de lapte praf gratuit, în funcție de recomandarea medicului de familie. Laptele este destinat atât bebelușilor din municipiul Deva, cât și celor din alte localități ale județului, ale căror primării nu au încheiate contracte cu Direcția de Sănătate Publică Hunedoara, pentru distribuirea produsului.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE se pot obține la numărul de telefon 0724.253.852 (Biroul Administrativ), de luni până joi – între orele 8:00-16:30 și vineri – între orele 8:00-14:00.

De la începutul anului 2023, Direcția de Asistență Socială Deva a distribuit, în total, peste 800 de cutii de lapte praf (486 kilograme), destinate copiilor cu vârsta de 0-12 luni. Aproximativ două treimi din cantitate a fost solicitată pentru copii cu vârsta cuprinsă între 0 și 6 luni, din municipiul Deva și din alte 11 localități ale județului Hunedoara.

Laptele praf gratuit se acordă în cadrul Programului Național de Sănătate a Femeii și Copilului, derulat și finanțat de Ministerul Sănătății.

Direcția de Asistență Socială Deva

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate