.

Poliţist arestat pentru luare de mită de la traficanţii de ţigări

Un poliţist a fost arestat preventiv pentru mită, iar alte 10 persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT Hunedoara, într-un dosar penal ce vizează constituirea unui grup infracţional organizat care se ocupa cu acţiuni de contrabandă cu ţigări.

Potrivit unui comunicat al DIICOT Hunedoara, inculpaţii sunt anchetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, contrabandă, luare de mită, în formă continuată, complicitate la contrabandă asimilată şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Procurorii au stabilit că în anul 2022, şase dintre inculpaţi au constituit, pe criterii familiale, un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu ţigarete.

„Membrii grupului infracţional, sub coordonarea unuia dintre inculpaţi şi având sarcini stabilite de acesta au achiziţionat  ţigarete de contrabandă din Ucraina, pe care le-au transportat, distribuit şi comercializat preponderent stradal, în mai multe localităţi din judeţele Hunedoara şi Alba, preţurile pentru un pachet variind între 8 şi 14 lei, în funcţie de sortiment şi cantitatea achiziţionată. Din cercetările efectuate a mai rezultat faptul că alţi patru inculpaţi, neafiliaţi grupului infracţional, au comercializat în mod repetat, ţigarete de contrabandă, provenite din spaţiul extracomunitar”, se precizează în comunicatul DIICOT Hunedoara.

Poliţistul şi contrabandiştii

În aceeaşi cauză, se efectuează cercetări cu privire la un agent de poliţie care este acuzat de comiterea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată, pentru 41 de acte materiale, complicitate la contrabandă asimilată şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Procurorii susţin că, în perioada 2018-6 noiembrie 2023, agentul de poliţie „a primit, în mod direct, sume de bani cuprinse între 500 de lei şi 2.000 de lei în schimbul cărora a oferit  protecţie  unor persoane implicate în activitatea ilicită de contrabandă cu ţigări, furnizându-le  informaţii despre efectuarea unor percheziţii, dispunerea de măsuri preventive sau acţiuni de control ce urmau a se desfăşura la operatori economici din zona Văii Jiului”.

Poliţistul a fost prins în flagrant, pe 6 noiembrie, în timp ce a primit mită suma de 1.000 de lei în scopurile menţionate. O zi mai târziu, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Hunedoara a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 de zile.

Arestări

În cursul zilei de marţi, 7 noiembrie, au fost puse în aplicare 56 de mandate de percheziţie domiciliară în judeţele Hunedoara şi Alba, fiind identificate şi ridicate 60.000 de ţigarete, 56 de telefoane mobile şi 30 de cartele telefonice, sumele de 19.650 lei şi 2.570 euro, precum şi alte mijloace de probă.

Procurorii vor sesiza judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Hunedoara, cu propunerea de arestare pentru o perioadă de 30 de zile a celorlalţi 10 inculpaţi cercetaţi în cauză.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia. (Foto: arhivă)

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate