.

Protejăm copiii de pericolele din mediul online!

Spațiul virtual reprezintă o provocare. Este mediul de unde, de multe ori, ne luăm informațiile, dar, în același timp, folosit necorespunzător și în lipsa unor reglementări ferme, se poate transforma într-o capcană mai ales pentru cei mici, care acum se familiarizează cu lumea virtuală.

Nu cred că există vreun copil care să fi navigat în social media și să nu se fi confruntat cu situații neplăcute,  ajungându-se de multe ori la abuzuri emoționale și, din păcate, uneori la adevărate tragedii.
În acest context ne-am propus ca, printr-o inițiativă legislativă, care este promovată acum în dezbatere publică și de Organizația Femeilor Liberale, să îi protejăm pe cei mici de pericolele din online, de conținutul dăunător distribuit în acest mediu virtual.
Concret, prin acest proiect de lege vrem să condiţionăm accesul copiilor sub 16 ani la social media de un acord explicit exprimat de părinţi, așa cum se întâmplă deja în multe țări cu democrație consolidată
Este absolut necesar să ne preocupăm de asigurarea echilibrului fizic şi emoţional al minorilor, iar în acest fel putem să le oferim părinţilor un instrument legal prin care să aibă posibilitatea de a stabili ce au şi ce nu au voie să facă propriii copii în spaţiul online.
Mediul virtual trebuie să devină un mediu prietenos și sigur inclusiv pentru copiii și nepoții noștri și acesta este și motivul pentru care m-am implicat cu tot sufletul în susținerea și promovarea acestui proiect legislativ. Totodată, salut decizia femeilor liberale de a dezbate acestă inițiativă nu doar în mediul online, ci și prin organizarea unor întâlniri între toți actorii implicați în această problemă pe care nu trebuie să o neglijăm sau să o ignorăm.

Deputat Vetuța Stănescu – Președinte PNL Hunedoara

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate