.

„Armata este sprijinul cel dintâi și cel din urmă al unui neam” 

25 octombrie – amintirea unei zile de împlinire națională! Este ziua în care, în anul 1944, Armata României a eliberat ultima palmă de pământ românesc de sub ocupație străină.
Armata este una dintre instituțiile simbol ale României, iubită și prețuită, care se bucură de mare încredere în rândul românilor, fiind garantul respectării integrității teritoriale, a valorilor naționale și spirituale ale poporului nostru.
Ziua Armatei este ziua în care cinstim eroismul și jertfa soldaților și ofițerilor în misiunea nobilă de apărare a unității naționale și integrității teritoriale a țării. Este ziua în care ne plecăm frunțile în fața veteranilor de război, din ce în ce mai puțini, și de la care încă am avea multe de învățat. Respectul nostru se îndreaptă și spre cadrele militare în rezervă și retragere, precum și spre toți militarii activi: soldați, subofițeri și ofițeri ai Armatei Române.
În actualul context, această zi de 25 octombrie, este mai mult decât o zi de sărbătoare și de cinstire a memoriei eroilor națiunii române. Este o zi simbol în lupta pentru menținerea păcii și asigurarea securității granițelor țării noastre.
La Mulți Ani Armatei României!
Laurențiu Nistor,
Președintele Consiliului Județean Hunedoara
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate