.

Accident rutier grav, pe DN76, la ieşirea din Brad. Un bărbat şi-a pierdut viaţa

În data de 23 octombrie 2023, în jurul orei 10:30, un bărbat de 56 de ani, din orașul Hațeg, în timp ce conducea un autoturism pe DN76 (la km 35+450m), din direcția Oradea către Brad, a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune frontală cu autoutilitara condusă de un bărbat de 32 de ani, din comuna Baia de Criș, care se deplasa din direcția Brad către Oradea.
În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea conducătorului auto în vârstă de 32 de ani și a unui pasager de 34 de ani, din comuna Ribița, aflat în autoturismul condus de acesta, precum și decesul conducătorului auto de 56 de ani (cadavrul bărbatului a fost preluat de către reprezentanții S.J.M.L. Hunedoara-Deva, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzelor exacte ale decesului).
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, în cadrul căruia vor fi stabilite cauzele exacte ale producerii evenimentului rutier.

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranță:
Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, polițiștii le recomandă participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, să adapteze permanent viteza la condițiile de drum și să se informeze cu privire la condițiile meteo și la tronsoanele de drum pe care le vor parcurge. Conduceți cu prudență, măriți distanța de siguranță în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.
În condițiile unui trafic aglomerat, condițiile meteo nefavorabile pot determina apariția unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitați de politețea rutieră și nu blocați intersecțiile! Nu vă angajați în depășirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate și efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.
Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate