.

Școala ,,Andrei Șaguna” Deva se modernizează cu fonduri europene

Am fost astăzi, pe teren, pentru a verifica stadiul lucrărilor de execuție a investiției de la Școala Gimnazială ,,Andrei Șaguna” Deva.

La corpul de clădire destinat învățământului primar a fost finalizat montajul mobilierului în sălile de clasă, cancelarie, săli profesorale și laboratoare.

S-au montat tablele interactive, tablele școlare și videoproiectoarele în clase.

Constructorul a avansat și cu lucrările la corpul de clădire în care funcționează învățământul gimnazial. A fost finalizat montajul lambriurilor din lemn de la etajele 1, 2 și parter și a fost montat și covorul PVC pe toate holurile și casele scărilor.

În băi au fost instalate obiectele sanitare. S-a început deja montajul mobilierului în sălile de clasă, profesorale și laboratoare.

În exterior, în zona corpului clădirii învățământului primar, a fost finalizat pavajul aleilor pietonale în procent de 80% și se lucrează la sistemul de irigare a zonelor verzi.

De asemenea a fost finalizată în proporție de 95% împrejmuirea curții școlii (gard), s-au montat panourile de gard, capacele de la stâlpi și a fost aplicată tencuiala decorativă mozaicată.

La sala de sport și vestiare s-au turnat șapele și se lucrează la structura metalică a tavanelor din plăci de gips-carton. La exterior, muncitorii aplică tencuiala decorativă.

Această investiție se realizează cu fonduri europene.

Prin modernizarea instituțiilor de învățământ, administrația publică locală investește într-un sistem de educație cu toate facilitățile unei instituții de nivel european.

Copiii noștri merită toate condițiile unui act educațional de calitate!

Nicolae-Florin Oancea

Primarul Municipiului Deva

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate