.

HUNEDOARA: Zilele Erasmus, sărbătorite la Şcoala Gimnazială nr. 2

În perioada 9-14 octombrie 2023, au loc, la nivel european, Erasmus Days – Zilele Erasmus, activități care promovează programele Erasmus+ și mobilitatea europeană, un bun prilej pentru a sărbători diversitatea, cetățenia europeană și oportunitățile de învățare. Asta au făcut, astăzi, şi elevii şi cadrele didactice ale Şcolii Gimnaziale Nr. 2 din municipiu, care au împărtășit experiențele lor odată cu participarea la proiectele desfășurate în ultimii ani, în ţări precum Scoţia, Polonia, Spania, Bulgaria sau Grecia.

Totodată, ziua de astăzi a însemnat şi lansarea oficială a site-ului proiectului Erasmus+, 5x5cODD, finalizat chiar anul acesta. Platforma cupinde informaţii legate de toate experienţele elevilor şcolii alături de partenerii şi colegii de proiect, expuse sub forma unor fotografii sau videoclipuri care înglobează activităţile lor de-a lungul ultimilor ani.

„Am sărbătorit, împreună, Zilele Erasmus. Erasmus+ cuprinde proiecte de parteneriat european, iar noi avem o tradiţie îndelungată, lucrând din 2007 pe proiecte de acest gen. Scopul acestor zile este de a promova şi a disemina toate activităţile susţinute de-a lungul ultimilor ani. Am prezentat tuturor elevilor din şcoală ce se poate face şi la ce foloseşte un proiect Erasmus. Ultimele două proiecte, în limba engleză şi franceză, au fost orientate pe obiectivele dezvoltării durabile – fiind util şi firesc să facem educaţie ecologică elevilor noştri, dar şi pe cele de inovare şi creativitate, aplicate atât în şcoală, cât şi în viaţa de zi cu zi. Trebuie să spunem că participarea în cadrul acestor proiecte Erasmus este foarte importantă pentru elevii care ajung să ia parte la toate aceste activităţi şi schimburi, învaţă o limbă străină de circulaţie internaţională, socializează cu elevi din alte ţări, din medii diferite, lucru care îi va ajuta, mai mult ca sigur, pe viitor”, spune profesor Emilia Popoviciu, responsabil pe proiecte europene.

Erasmus+ este programul UE pentru educație, formare, tineret și sport. Programul pentru perioada 2021-2027 pune un accent puternic pe incluziunea socială, pe tranziția verde și pe cea digitală și pe promovarea participării tinerilor la viața democratică.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate