.

Investiția în insulele ecologice digitalizate se află în procedura de atribuire a contractului pentru construirea acestora

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în calitate de autoritate,  a lansat procedura de achiziție pentru furnizarea de insule ecologice digitalizate pentru colectarea inteligentă a deșeurilor.

Procedura se află în faza de evaluare calificare și tehnică.

Vor fi achiziționate: containere pentru deșeuri, hardware pentru minicomputere, pachete software utilizare generală, servicii de dezvoltare de software IT.

Menționăm că municipiul Deva a câștigat finanțare pentru 93 de insule ecologice digitalizate care vor înlocui în cea mai mare parte, actualele platforme de colectare a gunoiului menajer, urmând a fi amplasate în aceleași locații, dar și în altele noi.

Până la această dată o parte dintre locațiile destinate amplasării insulelor ecologice digitalizate au fost deja amenajate.

Pentru locațiile noi suntem în faza de obținere a avizelor de la Direcția de Sănătate Publică Hunedoara.

Proiectul este finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta C3 – Managementul deşeurilor, Investiţia I1.

O nouă investiție pe fonduri europene la Deva – insule ecologice digitalizate supraterane.

Valoarea totală a proiectului este de 8.939.371,04 lei (1.817.130 euro).

Perioada de implementare a proiectului nu va depăși data de  31 decembrie 2024.

Investiția în construirea acestor insule digitalizate supraterane reprezintă soluția adecvată în vederea implementării colectării separate a deșeurilor, controlului și monitorizării parametrilor de calitate a mediului și cu impact direct asupra sănătății populației.

Administrația publică locală caută permanent soluții cât mai civilizate, de dezvoltare a unui management eficient, prin suplimentarea capacităților de colectare separată, reutilizarea și valorificarea deșeurilor.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Deva

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate