.

Conferinţă internaţională pe tema dezvoltării durabile, la Hunedoara

Muzeul Castelul Corvinilor găzduieşte astăzi a doua parte a Conferinţei internaţionale româno-franceze „Dezvoltare regională durabilă pentru judeţul Hunedoara”.

Manifestarea este organizată de Academia de Studii Economice din Bucureşti (prin Centrul Teritorial Deva), Consiliul Judeţean Hunedoara, Universitatea Artois – Franţa şi Primăria municipiului Hunedoara.

Pe parcursul lucrărilor conferinţei, specialişti de la ASE Bucureşti, Universitatea Artois, Nord Pas de Calais, Arras – Franţa, Universitatea Picardia „Jules Verne”, Amiens – Franţa, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia şi Universitatea din Petroşani, alături de reprezentanţi ai Patronatului Serviciilor Publice din România şi antreprenori din domeniul serviciilor de utilităţi publice dezbat teme actuale în domeniul dezvoltării sustenabile a zonei.

„Mă bucură nespus organizarea unui eveniment de o asemenea ţinută şi importanţă, la Hunedoara. Suntem fericiţii beneficiari ai experienţei şi cunoştinţelor unor adevărate personalităţi în domeniul dezvoltării durabile, fapt care dublează bucuria cu care găzduim acest eveniment. Primăria municipiului Hunedoara a reuşit, în ultimii ani, să elaboreze şi să transpună în realitate zeci de proiecte, cele mai multe cu finanţare europeană, fiecare proiect fiind bazat pe principiile dezvoltării durabile (de la proiecte de eficientizare energetică şi modernizare a transportului în comun, până la iniţiative care vizează educaţia, sănătatea – în general îmbunătăţirea condiţiilor de trai ale locuitorilor urbei, fără a sacrifica ori periclita resurse importante pentru generaţiile viitoare).

Administraţia publică locală a municipiului nostru încearcă să se adapteze noilor provocări ale mileniului în care trăim fiind, pe alocuri, chiar un pionier al schimbării în mai multe domenii. Soluţiile venite dinspre mediul privat şi, mai ales, dinspre mediul academic sunt însă mai mult decât necesare şi benefice pentru întocmirea de politici publice şi implementarea de strategii eficiente.

Suntem acum în punctul în care, pe termen lung, trebuie să resetăm economic municipiul Hunedoara şi avem foarte mare nevoie de cunoştinţele şi priceperea mediului academic, astfel încât să nu repetăm greşelile din trecut. Pentru că noi, aşa cum spunea şi Majestatea Sa Regele Mihai I, nu trebuie să vedem «…România ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri»” – a declarat, cu ocazia deschiderii conferinţei, primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate