.

Veţel: Săptămâna Europeană a Sportului BeActive

Sportul a fost preţuit din cele mai vechi timpuri, iar la unele popoare practicarea lui era obligatorie pentru ca oamenii să devină mai puternic, disciplinaţi şi sănătoşi. Conceptul „Mens sana, in corpore sano” este acum mai mult decât actual, în contextul în care viaţa sedentară, alimentaţia nesănătoasă şi mişcarea sunt din ce în ce mai prezente în cotidian.

În acest context, este mai mult decât lăudabilă iniţiativa Primăriei și Consiliului Local Vețel care au decis să se implice în organizarea „Săptămânii europene a sportului”, care va avea loc în perioada 23-30 septembrie 2023. Evenimentul este sprijinit de A.C.S. Viitorul Vețel, Asociația Județeană de Fotbal Hunedoara, Școala Gimnazială Vețel și Direcția Județeană de Sport și Tineret Hunedoara promovează activitățile sportive și mișcarea în cadrul „, care va avea loc.

“Săptămâna europeană a sportului”.

„Am promovat şi sprijinit toate manifestările sportive la care au acces cât mai mulţi cetăţeni. În comună avem o sală de sport modernă, dată în folosinţă în acest an. Săptămâna europeană a sportului este o inițiativă a Comisiei Europene menită să promoveze sportul și activitatea fizică în întreaga Europă, sub motto-ul #BeActive. Această inițiativă are ca obiectiv conștientizarea importanței unui stil de viață sănătos pentru toată lumea și este concepută să le ofere oamenilor o oportunitate către o viață activă”, a transmis primarul comunei Veţel, Ioan Henţiu.

În acest sens, în saptămîna 23-30 septembrie 2023, sunt invitați să facă sport și mișcare pentru sănătate, copiii, tinerii, adulții și toți cei dornici și activi din comuna Vețel, la Stadionul din Mintia după următorul program:

-24 septembrie 2023, începând cu ora 15:00, “Cupa comunei Vețel” la fotbal. Echipa care va cîștiga competiția va participa la “Cupa UAT-urilor “, competiție nouă organizată de către A.J.F. Hunedoara la nivel județean.

-26 septembrie 2023, începând cu ora 17:00, “Sport pentru sănătate”, activitate educativă împreună cu elevii Școlii Gimnaziale Vețel și sportivii A.C.S. Viitorul Vețel, constând în activități sportive de alergare și fotbal;

-29 septembrie 2023, începând cu ora 17:00, “Cupa seniorilor”, competiție de fotbal dedicată celor trecuți de prima tinerețe din comună. Sportul sub orice formă, la toate vârstele și pentru toată lumea.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate