.

Proiectul “Green Line”: primul mare proiect de mobilitate urbană care va sta la baza dezvoltării imediate a Văii Jiului

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a avut miercuri, 4 octombrie 2023, la Vulcan, o întâlnire cu reprezentanții presei, la obiectivul de investiții care vizează construcția depoului unde vor fi garate autobuzele electrice achiziționate în cadrul proiectului Green Line. Împreună cu administratorul public Costel Avram și primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu, s-au purtat discuţii cu proiectantul și cu responsabilii implicați în derularea investiției.

“Realizarea depoului și sosirea primei tranșe de șase autobuze electrice reprezintă un pas uriaș în realizarea acestui proiect. În cadrul proiectului, va fi reabilitat și drumul de acces spre depou, care astăzi nu se prezintă în condiții deloc bune.

Proiectul Green Line Valea Jiului vizează realizarea unui sistem de transport public de persoane integral verde, primul de acest gen de țară implementat într-o regiune care concentrează trei municipii și trei orașe. Practic, de la Petrila la Uricani vom avea o linie de transport public cu autobuze electrice, cu stații pentru călători dotate cu sisteme electronice de eliberare a tichetelor electronice și de informare, cu stații de întoarcere și încărcare a bateriilor electrice. Pe scurt, conform proiectantului, implementăm primul mare proiect de mobilitate urbană care va sta la baza dezvoltării imediate a regiunii Văii Jiului.

Mulțumesc proiectantului pentru că a depus eforturi și a găsit cele mai bune soluții tehnice, astfel încât proiectul, cu cele două componente ale sale, să fie dus la îndeplinire la termen. Doresc succes constructorului în realizarea tuturor lucrărilor prevăzute în contract pentru ca Green Line Valea Jiului să fie încheiat cu succes.

Chiar dacă, de-a lungul timpului, au fost multe voci care spuneau că acest proiect nu se va realiza, iată că suntem aproape de momentul operaționalizării sale. În scurtă vreme, vom putea vorbi de transport public ecologic de la un capăt la altul al Văii Jiului”, a declarat preşedintele CJ Hunedoara.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate