.

Gimnastică: Echipa feminină și Andrei Muntean, calificați la JO de la Paris 2024

La Antwerp (Belgia) se desfășoară întrece­rile ediției cu numărul 52 ale Campio­natelor Mondiale de gimnastică pentru seniori, competiție care acordă în urma rezultatelor obținute , locurile de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024.
Băieții din echipa Româ­niei au totalizat 235.261 puncte dar echipa noastră cu doi debutanți, Nicholas Țarcă și Emilian Neagu și fără Gabriel Burtanete, accidentat încă îna­inte de plecarea la mondiale, au ratat calificarea cu echipa la ediția de anul viitor a Jocurilor Olimpice, situându-se pe locul 22.

În schimb, Andrei Mun­tean va fi prezent la Jocurile Olimpice, datorită unui punctaj bun obținut la individual 80.665 puncte și s-a calificat pe baza criteriului FIG prin care primii 8 sportivi din clasamentul individual care nu sunt cali­ficați cu echipa vor concura anul viitor la Jocurile Olimpice. Andrei s-a clasat pe locul 30 în întrecerea indi­viduală și va participa pentru a doua oară la Jocurile Olimpice după Rio 2016. El a declarat imediat după ce a încheiat concursul: „Am spus că nu mă dau bătut niciodată, până la ultima secundă din concurs. Am încercat să mă bucur de această competiție, de tot ce înseamnă acest concurs și am tras până la ultimul aparat. Mă bucur că am reușit și împreună cu colegii să facem o performanță destul de bună și să terminăm concursul cu capul sus.
Tot ce mi-am dorit a fost să mă bucur de competiție și că încă mă lupt cu cei mai buni gimnaști din lume. Legat de maturitate, pot spune că mă ajută să fiu mai liniștit și să mă bucur de competiție.Asta mi-am dorit în noul an, asta mi-am dorit de la început”, a declarat Andrei Muntean.
Echipa feminină de gim­nastică a României s-a calificat la Jocurile Olimpice Paris 2024.Fetele noastre au terminat competiția de calificare de la Campionatele Mondiale de la Antwerp pe locul 10 și au intrat între cele 12 echipe ce vor concura anul viitor la Paris 2024.
Sabrina Voinea, Ana Barbosu, Andreea Preda, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță (ultimele două legitimate la LPS Cetate Deva) au concurat pentru echipă si au totalizat 157.795 puncte.
România a lipsit cu echipa feminină la ultimele două ediții ale Jocurile Olimpice. Gimnastica artistică a câștigat 71 de medalii olimpice, la echipe româncele au trei titluri olimpice 1984, 2000 și 2004.
La Antwerp, Sabrina Voi­nea va evolua în finala de la sol programată duminică 8 octombrie, iar Ana Barbosu va evolua la individual compus -calificată de pe locul 19, finala fiind programată vineri 6 octombrie.
Felicitări și succes!

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate