.

România, campioană mondialăla CM de Taekwon do ITF

Recent la Tampere, în Finlanda, s-au desfășurat întrece­rile Campionatului Mondial de Taekwon do ITF, competiție care a reunit peste 1200 de sportivi reprezentând 56 țări de pe șase continente.
În premieră România este nouă campioană mondială după ce sportivii din dele­gația țării noastre au cucerit 12 medalii de aur, 18 de argint și 14 de bronz situând delegația României pe primul loc între națiunile participante la competiție. Rezultatul este cel mai valoros în istoria aceste discipline spor­tive din România, în istoria de peste 30 de ani de la înființare.
Două sportive legitimate la CS Cristal Hațeg au urcat pe podiumul de premiere la competiția din Finlanda și în probele individuale.
Andra Kovacs și-a trecut în palmaresul personal o meda­lie de aur cucerită în proba de spargeri forță cu echipa de senioare a Româ­niei și o medalie de argint în proba de tehnici speciale cu echipa de senioare a României.
Roxana Gheorghiță a cuce­rit o medalie de argint în proba individuală de tehnici speciale la categoria junioa­relor și alte două medalii de argint cu echipa națională de junioare în probele de tehnici speciale și la cea de spargeri forță.
Pe lângă cele două sportive legitimate la CS Cristal din Hațeg, alți doi sportivi din județ au făcut parte din dele­gație.
Juniorul Leonard Ienulesc și senioara Elena Șamotă, legitimați la clubul Pantera Neagră Petroșani, au reușit, să aducă și ei acasă, la clubul din Valea Jiului 4 medalii de la aceste întreceri mondiale, antrenorul lor, Ionuț Lascău fiind deosebit de bucuros pentru evoluția elevilor săi.
Lonard Ienulesc a reușit să cucerească medalia de aur și titlul de campion mondial cu echipa de juniori dar și titlul de vicecampion mondial la individual la tehnici speciale.
Sportiva Elena Samota a reușit să cucerească medalia de argint și titlul de vice­campionă mondială cu echi­pa la tehnici speciale și a cucerit o medalie de bronz în proba de tull cu echipa națională.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate