.

Simona Halep a primit o suspendare din tenis de patru ani, în cazul de dopaj

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a primit astăzi verdictul în cazul de dopaj, din partea tribunalului Sport Resolutions. Sportiva noastră a anunțat deja că a făcut apel la decizia de suspendare.

Perioada de suspendare a Simonei Halep ar începe din 7 octombrie 2022 până în 6 octombrie 2026Decizia nu este definitivă, jucătoarea română poate să o atace la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne și, potrivit primei reacții a jucătoarei române, apelul a fost deja depus.

Agenția Internațională de Integritate în Tenis (The International Tennis Integrity Agency (ITIA) confirmă, printr-un comunicat, că un tribunal independent a suspendat-o pe jucătoarea Simona Halep în urma încălcării regulilor programului de anti-doping în tenis (Tennis Anti-Doping Programme (TADP).

Comunicatul ITIA mai spune că:

– Halep, de două ori campioană de Grand Slam, în vârstă de 31 de ani, a fost acuzată de două încălcări separate ale TADP. Prima s-a referit la o contaminare cu substanța interzisă roxadustat la US Open în 2022, descoperită prin teste regulate de urină în timpul competiției. A doua acuzație se referă la nereguli în Pașaportul Biologic al Atletului (ABP) al Simonei Halep.

– Tribunalul Independent Sports Resolutions, întrunit pe 28 și 29 iunie 2023 la Londra, a ascultat opiniile specialiștilor și pe cele ale reprezentanților Simonei Halep. Halep în persoană a prezentat dovezi în fața curții. Pe 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a găsit-o vinovată pe jucătoare pentru încălcarea a două articoleprezența roxadustatului în proba de urină colectată pe 29 august 2022 la US Open; și folosirea unei substanțe sau unei metode interzise pe durata anului 2022, rezultat bazat pe colectarea a 51 de probe de sânge oferite de jucător prin programul antidoping.

– Tribunalul Sports Resolutions a transmis că nu există niciun motiv să pună sub îndoială concluzia unanimă la care au ajuns cei 3 experți. Concluzia a fost că „cel mai probabil dopajul” este explicația pentru iregularitățile găsite în cazul lui Halep.

– Tribunalul Sports Resolutions a ascultat argumentul Simonei Halep, că un supliment ar fi fost contaminat, dar asta nu ar fi putut determina volumul de roxadustat prezent în proba pozitivă.

Tribunalul independent Sport Resolutions a primit aproximativ 8.000 de pagini de dovezi din partea jucătoarei și de la ITIA. http://stiri.tvr.ro/

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate