.

Bucureşci: Anul şcolar începe în condiţii optime pentru elevi

Anul şcolar 2023-2024 va începe sub cele mai bune auspicii pentru elevii din comuna Crişcior, cele două corpuri de clădire ale Şcolii Gimnaziale „Sabin Oprean” fiind pregătite pentru momentul important de luni, 11 septembrie.

„Am încercat să creăm cele mai bune condiţii pentru copiii care învaţă la şcoala din comuna noastră. Au fost efectuate igienizările necesare, s-au făcut reparaţii- acolo unde a fost nevoie, şi am asigurat lemnele de foc pentru sezonul de iarnă. În curând, condiţiile din şcoală se vor îmbunătăţi, deoarece avem trei proiecte aprobate cu finanţările de rigoare”, a explicat primarul comunei Bucureşci, Mircea Ghilean.

Edilul local a explicat că este vorba despre proiecte care vizează eficientizarea energetică a clădirilor, dotarea cu mobilier modern şi cu aparatura didactică necesară, în ton cu cerinţele unui învăţământ modern.

„Elevii din şcoala noastră sunt serioşi şi buni la carte. Este un adevăr pe care îl arată rezultatele obţinute la olimpiadele şcolare, de unde elevii s-au întors, anul acesta, cu rezultate deosebite. Un elev a câştigat premiul al doilea la secţiunea de creaţie în limba română, iar trei copii la secţiunea de costume populare”, a precizat Mircea Ghilean.

Dincolo de emoţiile primei zile de şcoală, primarul comunei Bucureşci a ţinut să-i asigure pe elevi, părinţi şi profesori că educaţia va rămâne o direcţie prioritară pe agenda administraţiei publice locale, alături de alte proiecte menite să ducă la creşterea calităţii vieţii în această comunitate din Ţara Moţilor.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate