.

Primăria Deva a dat în judecată cetățeanul care crește animale în zona Ștrandului Municipal

În 26 septembrie 2023 se reia procesul de către instanță!

În zona Ștrandului Municipal Deva, un cetățean crește cai și alte animale. Dejecțiile de la ferma improvizată (fără acte legale) de domnul Tokai Alexandru și mirosul acestora poluează zona și deranjează locatarii blocurilor din apropiere, de peste 20 de ani.

Prin HCL nr. 245/2018 (cu modificările ulterioare) a fost votat regulamentul de creștere și deținerea animalelor domestice și a păsărilor de curte în municipiul Deva.

În baza acestui regulament, Poliția Locală Deva a luat măsuri și a sancționat proprietarul animalelor.

Acesta a atacat în instanță HCL-ul prin care a fost aprobat regulamentul și a cerut anularea acestuia.

În paralel, Primăria Deva a introdus în anul 2020, o cerere de chemare în judecată, în vederea obligării domnului Tokai Alexandru  de a respecta prevederile regulamentului de creștere și deținere a animalelor domestic și a păsărilor de curte în municipiul Deva.

Acțiunea de fond a fost însă suspendată până la încheierea procesului intentat de Tokai Alexandru prin care solicita anularea HCL și implicit a regulamentului.

Cetățeanul a pierdut procesul prin care solicita anularea HCL nr. 245/2018 prin care a fost votat regulamentul de creștere și deținerea animalelor domestice și a păsărilor de curte în municipiul Deva.

În data de 26 septembrie 2023, Primăria Municipiului Deva are termen de judecată în procesul care a fost reluat de instanță.

Administrația publică locală a făcut și va face tot posibilul, în limitele legii,  pentru a-l obliga pe domnul Tokai Alexandru să respecte regulamentul de creștere și deținere a animalelor domestice și a păsărilor de curte în municipiul Deva.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Deva

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate