.

Rugby: Schimbări de ultim moment la echipa naţională a României

Mihai Macovei, Mihai Mureşan şi Paul Popoaia au suferit accidentări în ultima săptămână de pregătire, dar şi la meciul test cu Italia, şi au fost înlocuiţi cu Andrei Gorcioaia (cunoscut şi drept Andre Gorin), Lama Sioeli şi Taliauli Sikuea.
Naţionala României se reuneşte azi pentru o ultimă săptămână de pregătire, la Bucureşti, după care dumi­nică va pleca spre Franţa
”Veteranul” Mihai Macovei, care a participat la Cupele Mondiale din 2011 şi 2015, şi a suferit o ruptură musculară de 2,5 cm la gamba stângă, va avea ne­voie de trei săptămâni de recuperare. Macovei era cel mai titrat jucător din lot, cu 104 selecţii şi 100 de puncte marcate (20 de eseuri). Mihai Mureşan s-a accidentat în meciul din Italia şi a fost diagnosticat cu luxaţie de umăr drept şi leziune Bankart cu indicaţie chirur­gicală. Paul Popoaia se află în continuare în recuperare după o contuzie puter­nică la umărul drept. Marius Iftimiciuc şi Florin Surugiu se află deja în proces de recuperare şi vor reveni la antrenamente începând cu data de 5 septembrie.
România va debuta la Cu­pa Mondială pe 9 septembrie, la Bordeaux, cu Irlanda. Selecţionata trifoiului va ajunge în Franța fără experimentatul pilier Cian Healy, accidentat sâmbătă în ultimul meci de pregătire, câştigat cu 17-13 contra Samoa. Talonerul Dan Sheehan, accidentat şi el săptă­mâ­na trecută, figurează prin­tre cei 33 de jucători selecţionaţi, la fel şi talonerul Ronan Kelleher, pilierul Dave Kilcoyne şi fundaşul Keith Earls.
Irlanda va fi condusă de Johnny Sexton, care, la 38 ani, va disputa a patra sa Cupă Mondială, performanţă pe care o împarte cu Conor Murray şi Earls.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate