.

Bucureşci: Iluminatul stradal se modernizează

Autorităţile locale din comuna Bucureşci au început implementarea unui proiect care îşi propune modernizarea iluminatului public şi reducerea consumului de electricitate. Este vorba despre un proiect câştigat de Primăria Bucureşcu şi finanţat de Administraţia Fondului de Mediu, valoarea investiţiei ridicându-se la 1,25 milioane lei.

“Am demarat proiectul prin care modernizăm iluminatul stradal în comuna Bucureşci. Deja au fost montate 450 de corpuri de iluminat noi, moderne, cu tehnologie LED, care permit reducerea consumului de electricitate. Este o investiţie necesară pentru că va conduce la o reducere a costurilor cu iluminatul stradal, în condiţiile în care finanţarea pentru acest obiectiv este una nerambursabilă”, a explicat primarul comunei Bucureşci, Mircea Ghilean.

Pe lista de priorităţi a administraţiei locale se mai află pregătirile pentru începerea noului an şcolar. Operaţiunile sunt în curs de finalizare. În acest context, edilul local a menţionat că aşteaptă emiterea autorizaţiei de construire pentru reabilitarea energetică a şcolii generale din Bucureşci. Nu în ultimul rând, pe agenda publică este înscris şi proiectul de introducere a apei menajere în satul Şesuri. Şi în acest caz se aşteaptă emiterea autorizaţiei de construire, după care se va putea semna contractul de execuţie a lucrării, toate documentele necesare fiind deja pregătite. „Dacă vom avea autorizaţia în această toamnă, până în primăvara anului viitor vom reuşi să finalizăm acest obiectiv de investiţii”, a conchis primarul comunei Bucureşci, Mircea

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate