.

Hunedoara: Reabilitarea UPU de la Spitalul Municipal, pe lista administraţiei locale

Reabilitarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) de la Spitalul Municipal „dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara reprezintă una dintre priorităţile administraţiei unităţii medicale şi a primăriei. Subiectul a fost discutat cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, la vizita pe care acesta a efectuat-o la spitalul din Hunedoara cu prilejul inaugurării Ambulatoriului integrat de specialitate.

„Am discutat cu domnul ministru al Sănătăţii despre oportunitatea de a accesa o finanţare pentru UPU Hunedoara. Ne interesează în mod deosebit acest aspect, deoarece este o clădire care nu a mai fost reabilitată vreodată. Ea este interfaţa cu toţii cetăţenii care vin la acest spital. Investiţia este destul de mare, fiind estimată la circa 5 milioane de euro. Important este să ştim să ne facem lecţiile şi să obţinem această finanţare, dacă nu se poate în acest an, atunci în prima jumătate a anului viitor”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

La spitalul municipal din Hunedoara se mai derulează un proiect important de modernizare. Valoarea acestuia se ridică la 7 milioane de euro, iar fondurile au fost câştigate de Primăria Hunedoara graţie unui proiect cu finanţare europeană nerambursabilă.

În luna iulie, Ambulatoriul Integrat al Spitalului Municipal ”Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara a fost inaugurat după ce a fost reabilitat şi modernizat cu fonduri europene, în valoare de 2,3 milioane de euro. La această investiţie s-au adăugat aproximativ 900.000 de euro pentru achiziţionarea unui computer-tomograf şi 1 milion de euro, fonduri alocate din bugetul MS, pentru achiziţionarea unui echipament RMN.

“Cred că, în decurs de câţiva ani, ţara noastră poate să se compare cu oricare altă ţară din Uniunea Europeană din punct de vedere al dezvoltării infrastructurii de sănătate şi a dotării”, a afirmat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, care a participat la inaugurare.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate