.

Schimbarea aducţiunii de apă Sibişel-Orăştie, o prioritate

Schimbarea conductei de aducţiune a apei Sibişel-Orăştie reprezintă unul dintre obiectivele asupra căruia conducerea societăţii Activitatea Goscom Orăştie îşi îndreaptă atenţia în această perioadă.

Conducta are o lungime de 16 km, iar la o primă estimare costurile pentru înlocuirea acesteia se ridică la peste 3,5 milioane de euro. O investiţie cu o valoare atât de mare poate fi greu susţinută din bugetul local sau al companiei de apă, motiv pentru care s-a căutat o alternativă la finanţare.

„Ne propunem să schimbăm aducţiunea de apă de la Sibişel la Orăştie, la staţia de tratare a apei. Este o prioritate a momentului. Proiectul poate fi finanţat din fonduri ale Administraţiei Fondului de Mediu, aplicanţi fiind însă primăriile de pe traseul conductei de aducţiune, aceasta trecând prin localităţile Sibişel, Căstău şi Orăştie. Investiţia este evaluată, pentru început la 3,5 milioane de euro, însă costurile totale ar fi posibil să ajungă până la 4-5 milioane euro pentru că mai e nevoie de reabilitarea captărilor, introducerea unor sisteme de automatizare”, a explicat directorul societăţii, Fabius Kiszely.

Potrivit acestuia, primarii din localităţile prin care trece conducta principală de apă au fost de acord să depune proiecte pentru fiecare UAT în parte, acestea fiind lucrate însă într-un mod unitar pentru ca, în final, investiţia să fie una integrată, continuă şi de calitate. În acest sens, Activitatea Goscom oferă partea de consultanţă pentru proiectele UAT-urilor, în paralel fiind pregătită şi documentaţia de achiziţie, studii de fezabilitate sau proiecte tehnice, acolo unde este cazul.

Ghidul de finanţare este în dezbatere publică. În circa două luni de zile se speră ca documentele de finanţare să fie gata pentru a putea fi depuse în aplicaţia de finanţare.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate