Avram Iancu a ajuns la jumătatea cursei de înot pe Rin

Bibliotecarul Avram Iancu a ajuns, ieri, la jumătatea cursei de înot pe care şi-a propus să o facă pe fluviul Rin pentru a susţine, prin mijloacele sale, eforturile României de aderare la Spaţiul Schegen.

„După 18 zile de înot am ajuns la borna 500. Am ajuns la jumătatea drumului înotului meu intitulat Înot pentru România, înot pentru Schengen”. Mă uit în egală măsură înainte, dar și înapoi. Înainte mă uit cu îngrijorare copleșit fiind de necunoscutul care ne stă înainte și de oboseala acumulată deja. Uitându-mă înapoi îmi aduc cu plăcere aminte de chipurile tuturor românilor (și nu numai) care m-au ajutat într-un fel sau altul. Îmi aduc aminte de încrederea și entuziasmul lor. Acest lucru mă mobilizează în continuare, mă responsabilizează și mă obligă”, a notat Iancu pe pagina sa de socializare.

Într-un scurt jurnal al zilei precedente, Avram Iancu relatează că înotat pe o ploaie torenţială, însoţită de rafale puternice de vânt. La momentul pauzei, după 18 kilometri de înot, din cauza vremii, Iancu şi echipa sa au fost nevoiţi să ia masa şi să se odihnească în cortul unor tineri care se aflau pe malul fluviului.

„Le-am explicat situația și i-am rugat să ne lase să mâncăm în cortul lor. I-am asigurat că avem noi mâncarea…tot ceea ce doream era să nu ne mai plouă pentru o jumătate de oră. Ne-au primit. A fost o experiență greu de descris în cuvinte. Socializarea cu ei a fost deosebită”, scrie bibliotecarul din Petroşani.

Avram Iancu a ajuns la borna cu numărul 500 care este amplasată pe faleza oraşului Mainz, după o etapă care a însumat 32,7 km.

Înotătorul a continuat, joi dimineaţă, cursa pe Rin, chiar dacă afară vântul bătea cu putere şi suferă de un disconfort în zona lombară, cel mai probabil un muşchi întins, după aprecierea sportivului.

„Orice ar fi și oricare este starea mea de spirit actuală, mă voi arunca în apă. Acolo este mediul unde cu siguranță mă voi regenera fizic și mental. Știu ca fiecare braț mă va conduce spre împlinirea țelului”, conchide Iancu.

Bibliotecarul Avram Iancu a luat startul, pe 16 iulie, în oraşul Konstanz, din Germania, în cursa prin care şi-a propus să străbată întreg cursul fluviului Rin pentru a susţine, prin înot de rezistenţă, proiectul de aderare a României la Spaţiul Schengen.

Sportivul din Petroşani va înota cei 1.032 de kilometri ai fluviului fără costum de neopren sau alte elemente ajutătoare, la fel ca atunci când a devenit primul om din lume care a reuşit să străbată fluviul Dunărea doar prin forţa braţelor. Durata cursei a fost estimată la 35 de zile.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate