.

Unitatea Militară din Brad a sărbătorit un secol de la înființare

Marți, 1 august 2023, Unitatea Militară din Brad a sărbătorit 100 de ani de la înființare. La sediul Batalionului 26 Cercetare Supraveghere Montană „Avram Iancu”, din încredințarea Preasfințitului Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din cadrul Unității Militare.

După Sfânta Liturghie a fost sfințită noua troiță ridicată în curtea Unității Militare din Brad. Cu acest prilej Preasfinția Sa a rostit a rostit un cuvânt de învățătură despre Sfânta Cruce care, prin răstignirea Mântuitorului Iisus Hristos, din element de tortură a devenit altar de jertfă și armă împotriva diavolului.

Începând cu ora 12.00, în fața statuii „Crăișorului Munților” Avram Iancu din municipiul Brad a avut loc un Ceremonial Militar Religios. După intonarea Imnului Național al României, Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul a săvârșit slujba de Tedeum împreună cu soborul de preoți. În cuvântul adresat celor prezenți, Preasfinția Sa i-a îndemnat ca fiecare, acolo unde este rânduit, să se ostenească să-și împlinească datoria deplin pentru a călca cu demnitate pe pământul țării noastre sfințit cu sângele strămoșilor și eroilor noștri.

În continuare au fost rostite mai multe discursuri, manifestarea încheindu-se cu defilarea gărzii de onoare. /www.episcopiadevei.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate