.

Crişcior: Programul Rabla Local, sprijinit de primărie

Primăria comunei Crişcior sprijină Programul Rabla Local, prin care deţinătorii unui autovehicul mai vechi de 15 ani, cu norma de poluare de cel mult Euro 3, pot să le valorifice la stat şi să primească o primă de casare de 3.000 de lei.

Potrivit primarului comunei Crişcior, Ovidiu Furdui, administraţia locală apreciază că programul este o oportunitate pentru cetăţenii care deţin maşini foarte vechi, care nu mai pot fi reparate sau pentru care întreţinerea reprezintă un cost foarte mare. De aceea, Primăria Crişcior a accesat un pachet prin care 50 de autoturisme vor putea fi casate de cetăţeni cu bani de la Administraţia Fondului pentru Mediu.

„Pachetul de 50 de autovehicule uzate este maximul posibil pentru localităţile cu o populaţie sub 5.000 de locuitori, cum este cazul comunei Crişcior. Apreciez că este Rabla Local este un program bun pentru cetăţeni pentru că stimulentul care se acordă, de 3.000 de lei, nu obligă oamenii să-şi cumpere o maşină nouă. Practic, cetăţeanul scapă de o maşină veche, costisitoare, şi primeşte şi nişte bani pentru că a predat-o ca fier vechi”, este de părere primarul comunei Crişcior, Ovidiu Furdui.

Programul Rabla Local se aplică doar dacă maşina este înregistrată în evidenţele fiscale ale primăriei de domiciliu a proprietarului şi trebuie să aibă o vechime de cel puţin 15 ani, calculată de la anul fabricaţiei. Autovehiculul trebuie să aibă norma de poluate Euro3 sau mai jos şi să conţină elementele esenţiale, cum ar fi motorul, caroseria şi altele care au fost stabilite din fabricaţie. De asemenea, proprietarul maşinii trebuie să fie la zi cu plata impozitelor şi taxelor locale, să nu fi fost condamnat pentru infracţiuni contra mediului.

După predarea maşinii, aceasta trebuie radiată obligatoriu din circulaţie. În cazul în care cetăţeanul doreşte să-şi cumpere o altă maşină, aceasta va trebui să aibă o normă de poluare mai bună decât Euro5. Condiţia este impusă pentru achiziţia unui autovehicul în primii 3 ani de la primirea banilor de la stat.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate