.

Alexandru Bălan, pe podium la „Timișoara Triathlon”

Triatlonistul Alexandru Bălan, de la CSM Deva, își reconfirmă valoarea. Alex a reușit, o clasare pe podium la întrecereile cu participare internațională. „Timișoara Triathlon”, o competiție polisportivă, care îmbină înotul, ciclismul și alergarea, la startul căreia s-au aliniat participanți din mai multe țări.
Alexandru Bălan a evoluat la categoria de vârstă 35-39 de ani, la secțiunea HALF, unde a avut de parcurs 1,9 kilometri în înot, 90 de kilometri pe bicicletă și 21,1 km, adică un semimaraton, în alergare.
Sportivul devean a avut o comportare excelentă, încheiind întrecerile pe pozi­ția a treia la categoria sa de vârstă și pe locul șase în clasamentul general cumulat pe categorii de vârstă.
„Timișoara Triathlon” a fost, pentru polisportivul Ale­xandru Bălan, de la CSM Deva, o utilă repetiție înaintea Campionatului Mondial de luna viitoare: „A fost o cursă de pregătire perfectă în vede­rea Campionatului Mondial de Half Ironman, ce va avea loc în data de 27 august la Lahti, în Finlanda. «Timișoara Tri­at­hlon» mi-a permis să recalibrez distanța după Cam­pio­natul Național de distanță lungă de luna trecută de la Oradea (unde Alex a avut de parcurs distanțe duble și a cucerit titlul de vicecampion național, n. n). Locul obținut îl consider unul bun, în con­di­țiile în care la startul compe­tiției s-au aliniat spor­tivi bine cotați nu doar la nivel național, ci și interna­țional. Principalul obiectiv la Timi­șoara a fost reacomodarea cu noua distanță. Am intrat un pic mai greu în ritm, reușind să mă «încălzesc» abia pe la kilometrul 50 al cursei de ciclism. Per total, însă, cred că am avut o prestație solidă, iar rezultatul obținut îl consider unul îmbucurător, în condițiile în care mai am șase săptămâni la dispoziție pentru a pregăti în amănunt participarea la Campionatul Mondial, unde îmi doresc o clasare cât mai bună” , a declarat Alexandru Bălan, sportivul de la CSM Deva.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate