.

Vălişoara Tradiţională – meşteşuguri, reţete locale şi spectacole de calitate

O nouă ediţie a manifestării “Vălişoara Treadiţională” va avea loc la acest sfârşit de săptămână, evenimentul propunându-şi, aşa cum îi spune şi numele, să aducă în atenţie tot ceea ce are mai bun comunitatea locală, de la meşteşuguri până la reţete tradiţionale de mâncare.

Ediţia a treia a evenimentului este programată în zilele de 22 şi 23 iulie, pe stadionul din satul Vălişoara, locul în care participanţii vor avea parte de surprize extrem de plăcute, ne asigură organizatorii – Consiliul Judeţean Hunedoara, Primăria şi Consiliul Local Vălişoara şi Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Hunedoara.

„Prima zi a evenimentului este adresată în special generației tinere, desfășurându-se o serie de activități recreative, educaționale și sportive în care sunt implicați tineri din comuna noastră, aceste activități fiind urmate de discotecă. În ziua de duminică vor avea loc ateliere de creație, activităţi meșteșugărești specifice zonei (pictură, confecționat diverse obiecte, cusut, împletit, etc.), o expoziție de obiecte tradiționale, precum și degustări de produse autohtone (plăcinte, pâine pe vatră, dulcețuri, brânzeturi, etc.), cu scopul redescoperirii lor, cât și al promovării acestora. Toate aceste activități vor fi urmate de un spectacol cu obiceiuri, dansuri și muzică populară autentică, organizat cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara prin Centrul de Cultură și Artă a Județului Hunedoara”, a declarat primarul comunei Vălişoara, Camelia Bedea.

Oamenii din Vălişoara care practică un meşteşug, sunt invitaţi, totodată, la atelierele de creaţie deschise în cadrul manifestării. Se pot aduce diverse obiecte pentru expoziţia de artă populară, dar şi produse autohtone preparate acasă, acestea urmând să fie prezentate oaspeţilor pentru degustare.

„Prezenţa dumneavoastră în număr cât mai mare va demonstra că iubim valorile şi tradiţiile comunităţii în care am crescut şi trăim. Haideți ca împreună să ne reîntoarcem în timp pentru câteva ore, să contribuim și noi la promovarea valorilor strămoșești care încep să se piardă odată cu trecerea timpului. Vă aşteptăm în număr cât mai mare”, a menţionat primarul Camelia Bedea.

Pentru mai multe detalii și înscrieri la acest eveniment, sunați la numărul de telefon: 0731.404.227.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate