.

OPINII: Viața fără sens

Se încearcă, zi de zi,  eradicarea familiei, creștinismului și dezumanizarea oamenilor, pentru a se face pe plac unui ,,buchet’’ de oameni fără nimic ce tine de rasa umana, doar pentru averi. Oare cei care conduc lumea din umbra au fost copii?

Un copil este o ființă pe care ne-a împrumutat-o Dumnezeu, ca să facem un curs intensiv despre cum să iubim pe cineva mai mult decât pe noi înșine, despre cum să ne schimbăm cele mai mari defecte, pentru a le da cele mai bune exemple și despre cum să învățăm să avem curaj. Să fii tată sau mamă este cel mai mare act de curaj pe care îl poate face cineva, pentru că presupune să te expui la toate tipurile de durere, dar mai ales incertitudinii că faci lucrurile corect și temerii de a nu pierde ceva atât de iubit.

 A pierde? Cum? Nu e al nostru? A fost doar un împrumut. Cel mai prețios și mai minunat împrumut, pentru că sunt ai noștri atâta timp cât nu pot avea grijă de ei înșiși, după aceea aparțin vieții, destinului și familiilor lor. Dumnezeu să binecuvânteze pentru totdeauna, copiii noștri, pentru că pe noi, deja, ne-a binecuvântat cu ei! Acum este o lupta pe viață și pe moarte  pentru dispariția creștinismului. Convingerile progresiștilor sunt de neînțeles. 

Lumea asta e prea rea!

Din păcate, oamenii devin din ce în ce mai răi și fac rău cu o atâta ușurință, de nici nu ne vine să credem. Mulți s-au dezumanizat și s-au îndepărtat complet de Dumnezeu. Mă întreb unde se va ajunge și cât ne mai rabdă bunul Dumnezeu? Peste tot în jurul nostru vedem răutate, invidie, mulți calcă pe cadavre doar ca să ajungă ei mai sus sau să câștige mai mult. Fac răul la fel de ușor cum respiră.

”Noi, cei care încă mai suntem altfel decât ei, să ne încăpățânăm să rămânem buni și să facem bine, să rămânem mereu oameni ai lui Dumnezeu. Este singura noastră salvare în această lume rea. Să ne creăm noi propria oază de liniște și energie pozitivă, să ne facem viața frumoasă, un mic rai.

Uneori, convingerile  te pot influența!

Să nu uitam că se încearcă distrugerea familiei, bisericii, dezumanizarea oamenilor în concluzie, pieirea omenirii. Convingerile îți pot influența până și bătăile inimii. Convingerile sunt foarte puternice, așa că trebuie să fii foarte atent ce alegi să crezi, mai ales despre tine. Dacă facem un exercițiu de imaginație, de ce astăzi ne autodistrugem, pentru cine și de cine, doar nu trăim o veșnicie. De ce astăzi vrem sa realizam totul? Oare ce va fi peste 100 ani?  Vom fi cu toții plecați din lumea fizică, împreună cu rudele și prietenii noștri…

 Străinii vor locui în casele noastre pe care ne-am luptat atât de mult să le construim/achiziționăm și vor deține tot ce avem astăzi. Toate bunurile noastre vor fi ale unor necunoscuți, nenăscuți, inclusiv mașina pe care am cheltuit o avere și care probabil va fi fier vechi, sau în cel mai bun caz, în mâinile unui colecționar necunoscut…Urmașii noștri nu vor ști cine am fost și nici nu își vor aminti de noi. După ce vom părăsi această lume, vom fi amintiți câțiva ani, apoi vom fi doar un portret  sporadic în mintea cuiva.

 Dacă analizăm aceste întrebări, am înțelege cât de ignorant și de slab este visul de a realiza totul. Dacă ne-am putea gândi doar la asta, cu siguranță abordările noastre, gândurile noastre s-ar schimba, am fi alți oameni. Având mereu mai mult, fără timp pentru ceea ce merită cu adevărat în această viață. Irosim viața cu lăcomie, intoleranță și ignoranță zi de zi”…Creștinismul menținea în viață și gândirea noastră un echilibru.

Se dorește oare distrugerea creștinismului?

 Da, așa pare! Totuși, nu cred că noi vedem adevăratul scop care stă în spatele acestei acțiuni. Foarte mulți acționează instinctiv, prin prisma unor atașamente emoționale față de unele practici, idei, constrângeri pe care le știu de când au devenit conștienți în viața asta. Dependența de toate astea le poate da stări false de confort, de stabilitate, de siguranță în tot și toate… le dă un scop al vieții însăși.

Religiile țin mintea ocupată și-ți canalizează atenția unde vor alții, ca să nu ai timp să vezi și altceva, și cealaltă față a monedei. Toată dependența asta, nu-ți aduce nici un beneficiu palpabil, în afară de faptul că irosești multă energie.

Toată viața o trăiești… netrăind-o, ci pregătindu-te de moarte. Toată viața o trăiești în frică față de ,,…zeu”, dai bani câștigați prin munca ta pe acatiste, pomelnice, taxe și ce-o mai fi, pentru a  ,,îmbuna și mulțumi pe …zeu”… În realitate, alergi toată viața după himere care-ți țin mintea ocupată, dar care-ți consumă multă energie.

 Acum, cam care ar putea fi scopul ,,lor”? Să distrugă un program care a funcționat așa bine cam 2000 de ani (după spusele oficiale)?

 Ei, din când în când, mulți muritori de rând încep să vadă că totul e o minciună, încep să vadă scopul adevărat al programului. Ca să nu pierzi sursa de hrană (energia muritorilor de rând), faci un updates al programului, adică ,,poluezi” mintea oamenilor cu idei care par a fi noi, dar în realitate păstrezi Măria da-i schimbi pălăria!

Contactezi (uneori pe bune) pe unii de o anumită vibrație, în general suflete bătrâne care au deja dezvoltate unele abilități și au deschidere spre așa ceva și îi convingi să facă channeling… Nimic nou sub soare! Ei sunt la fel ca proorocii din vechime.

Prin acești prooroci moderni, Iisus devine lord Sananda, fecioara Maria devine lady Mary… sfântul x devine ,,aspectul ascensionat al lui y”… și uite așa apare o nouă religie. Până și formele de cub sau cerc sunt păstrate ca altare sau cercuri protectoare etc…

 Cum ți se cere să mergi regulat la biserică, la fel ți se cere să  ,,lucrezi cu tine” constant în meditații. Cum ți se cere să dai bani la pomelnice, la fel ești ,,lucrat” psihologic să  ,,investești în tine”. Cum spui rugăciuni, la fel vei ajunge să bolborosești ,,mantre benefice”. Formatorii, cei cu channelingul, domnii guru… fiind stimulați material, vor lucra și mai mult  ,,pentru binele tău”… la fel ca popii, nu? Nici pe calea asta nu vei vedea ceva palpabil până la urmă. Alergi după aceleași himere! ,, Citiți despre religiile dinaintea creștinismului sau intrați în grupuri ,,spirituale” cu îngerași, lorzi, arhangheli sau alte ,,entități de lumină”… Dacă într-adevăr reușești să faci ceva pentru tine, reușești s-o faci doar datorită ție, doar prin puterea ta, nu că te-a ajutat cineva. Da, sunt bune îndrumările venite de la alții, uneori într-o situație critică nu vezi ieșirea, dar dacă tu rămâi implicat emoțional acolo, față de o tehnică, un învățător etc… vei deveni doar o văcuță bună de muls!

”Ei știu foarte bine asta, tocmai de aceea vor să-ți stăpânească mintea, să-ți acapareze emoționalul! Să ajungi să crezi că datorită lor ai reușit!  Deci: nu cred că vor să distrugă creștinismul, ci doar să-l updateze la noile timpuri!

 De ce să facă asta?

De frică! Frică a lor față de noi! Noi putem îndura sau accepta multe, dar furia cea mai mare apare atunci când realizăm că am fost mințiți. Gândiți-vă cum reacționează oamenii că au fost înșelați de parteneri, sau cum se adună în grupuri când află că au fost înșelați de cei pe care i-au votat, sau tot așa…spunea istoricul Alexandru Nemoianu din SUA. ,,Acea furie imensă care poate pârjoli tot, apare nu neapărat din înșelăciunea propriuzisă, ci de faptul că trebuie să te accepți pe tine… să accepți că ai fost atât de prost încât cineva te-a mințit. E acel moment când împăratul trebuie să accepte că este gol, când totul se prăbușește”!

Forma rezistenței românești în aceste timpuri grele: Omenia. Neamul Românesc a trecut prin foarte grele încercări și suferințe; de la asuprirea și subjugarea străină, la  nedreptatea socială și batjocura celor  fără “neam și lege”. Ortodoxia nu era o învățătură, ci un mod de existență. Forma specifică a rezistenței omenești și românești era OMENIA, coroborat cu Ortodoxia. Au rezistat la suferință și opreliști…Este cu adevărat miraculos modul în care Românii au trecut prin aceste încercări, unele având durata de veacuri, fără să își schimbe firea lor tolerantă și fundamental încrezătoare, optimistă. Una dintre cele mai frumoase și mai mișcătoare vorbe românești, care mai poate fi auzită în sate mai adesea, este “vino să te omenesc” sau “am fost omenit”. Romanii au demonstrat ca au modestie, demnitare și eleganță.

 A “omeni” înseamnă  înțelegerea și trăirea deplină, conștientă și pururea “angajată” a stării în care ne aflăm, a existenței noastre nu ca “indivizi”, numere sociale și economice, dar ca “persoane” existente, conștiente de sine și de cele din jur.

“Omenia” exprimă toate cele pomenite și le implică pe toate. În această stare de “omenie”și în trăirea ei  se arata că romanii au înțeles și au împlinit atâta cât în acesta lume căzuta este  cu putință, cele spuse în Ioan,15;12 :”Aceasta este porunca Mea;Să va iubiți unul pe altul, precum v-am  iubit eu”.

 Conform legilor divine, Bibliei, ziua de mâine este numai pentru “NEBUNI”.  Eu, un ,,nebun” al civilizației și paranormalului de azi, transmit omenirii gândul meu, previziunile mele de azi.

  VIITORUL aparține  “SPIRITULUI”. Toate armele atomice, nucleare, biologice etc. vor deveni arme ale “COMUNEI PRIMITIVE”. Puterea minții, credinței spirituale va deveni supremă. Materia, forța, energia etc. o să reprezinte mult 10% din acest Univers.

 Concluzia mea este că cei care cercetează fac investiții în cercetarea spiritului, a paranormalului ce va deveni o formă primară a spiritului, a fizicii cuantice, o să controleze lumea. Forța, ce este o forma a materiei, nu va învinge niciodată puterea minții, credinței. Doar temporar și de cei rătăciți mintal.

Celor care mă contrazic, le cer sa păstreze gândurile unui ANONIM ce traiește AZI, (mâine doar speranță, iluzie).

De ce nu încercăm împreună să îmbinăm credința, știința și spiritualitatea. De ce nu încercăm să înțelegem și medicina holistică, homeopată și medicina care se vindecă cu energii universale? De ce nu încercăm să înțelegem fizica cuantică? Concluzia: noi credem că știm tot, dar, din păcate, nu știm mai nimic. Mai avem multe de învățat.

Al dumneavoastră, același

Prof. Ioan Romeo Mânzală

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate