.

Spectacol grandios de operă la Petrila, în incinta fostei exploatări miniere, în cea de-a treia seară a festivalului Opera Nights 2023

Alături de câteva sute de spectatori, am luat parte cu încântare, dar și cu mare emoție, la o seară culturală de excepție.

În incinta istorică a fostei exploatări miniere Petrila a fost programată cantata „Carmina Burana”, de Carl Orff. Este un spațiu aparte, care poate găzdui astfel de evenimente de anvergură. De altfel, atunci când am decis achiziția ansamblului istoric Mina Petrila, am dorit atât transformarea acestuia în muzeu închinat mineritului și organizarea de tururi memorialistice, cât și includerea monumentului pe lista spațiilor destinate evenimentelor culturale de toate tipurile, pentru a dezvolta conceptul de Exploatarea Culturală Petrila inițiat de personalitățile artistice ale acestui oraș.

Mă bucur că am dat curs acestei idei de a avea, în premieră, la Petrila o reprezentație în cadrul festivalului de operă din acest an. Spectatorii au venit în număr mare din toată colțurile Văii Jiului și nu numai, semn că ofensiva culturală de promovare a județului Hunedoara începe să dea roade. Jocul de lumini și lasere, parte din spectacol, a contribuit la realizarea unei atmosfere magnifice și a pus în valoare întreg ansamblul istoric.

Nu uitați, mai avem două seri de festival la Hunedoara și Deva, în locațiile deja consacrate, la care, cu drag, vă invit să luați parte!”, a declarat la finalul spectacolului, Laurenţiu Nistor, Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate