.

A început Festivalul de reconstituire istorică Dac Fest, ediţia a XIII-a

Festivalul de reconstituire istorică Dac Fest, ediția a XIII-a, s-a deschis oficial în cursul serii trecute. La Simeria, la lumina torțelor, trupele de reconstituire istorică au salutat publicul și au prezentat costumele antice pregătite pentru eveniment, în cadrul unei parade grandioase care a străbătut orașul.

Din partea Consiliului Județean Hunedoara au fost prezenți la eveniment vicepreședinții Ion Bădin și Alin Țambă. Acesta din urmă a transmis participanților mesajul de salut al președintelui CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Dac Fest este unul dintre cele mai renumite festivaluri de reconstituire istorică de la noi din țară, care în acest an se bucură de participarea a 14 trupe și a peste 300 de reenactori din Italia, Anglia, Bulgaria și România.

Festivalul antic se desfășoară până în 16 iulie, iar evenimentele principale vor avea loc astăzi și mâine pe platoul de la Măgura Uroiului, în tabăra antică a dacilor și romanilor. Aici, vă invităm să luați parte la activitățile din tabără și să vă bucurați de o lecție de istorie vie, dar să treceți și pe la standurile instituțiilor care au grijă de patrimoniul nostru istoric.

Festivalul este organizat de Consiliul Județean Hunedoara, prin Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică (DGAMPT) Hunedoara, în colaborare cu Primăria orașului Simeria, Asociația Terra Dacica Aeterna și Centrul Cultural și de Creație al orașului Simeria.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate