.

La Hațeg – noi contracte de finanțare

După cum ne spunea primarul orașului Hațeg, Adrian PUȘCAȘ, recent a fost semnat contractul de finanțare pentru obiectivul de investiții „Construirea de insule ecologice digitalizate pentru colectarea selectivă a deșeurilor la nivelul orașului Hațeg”, finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta C3 – Managementul deşeurilor, Investiţia I1 – Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor municipale, la nivel de județ sau la nivel de orașe/ comune.

Valoarea totală a finanțării nerambursabile este de 1.215.116,50 lei, echivalentul a 247.000,00 euro și vizează îmbunătățirea implementării colectării separate, controlului și monitorizării parametrilor de calitate a mediului prin înființarea și dotarea a 13 insule ecologice supraterane în zona blocurilor.

Obiectivul investiției este de a accelera procesul de extindere și modernizare a sistemelor de gestionare a deșeurilor pe plan local cu accent pe colectarea selectivă, măsuri de prevenție, reducere, reutilizare și valorificare în vederea conformării cu directivele aplicabile.

***

La sediul Primăriei a fost semnat și contractul de finanțare pentru proiectul care prevede înființarea pe raza orașului Hațeg a unui centru de colectare prin aport voluntar în valoare totală a finanțării nerambursabile de 4.558.786,51 lei, echivalentul a 930.364 euro.

 Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare şi Reziliență (PNRR) Componenta C3 – Managementul deşeurilor, Investiţia I1. Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor municipale, la nivel de județ sau la nivel de orașe/ comune.

Necesitatea proiectului propus este dată de nevoia de accelerare a procesului de extindere și modernizare a sistemelor de gestionare a deșeurilor în Romania, cu accent pe colectarea separată, măsuri de prevenție, reducere, reutilizare și valorificare în vederea conformării cu directivele aplicabile și tranziției la economia circulară.

Proiectul va contribui la dezvoltarea durabilă a orașului Hațeg, prin asigurarea unor servicii de gospodărire îmbunătățite pentru cetățeni, respectiv dezvoltarea unui management al deșeurilor eficient.

Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea unui management al deşeurilor eficient, prin suplimentarea capacităţilor de colectare separată, pregătire pentru reutilizare și valorificare a deşeurilor în vederea conformării la directivele specifice şi a tranziţiei la economia circulară.

Au consemnat Ioan Vlad și Georgeta-Ileana Cizmaș

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate