.

Atletism: Adelin Pop și Eric Rus, pe podium la Craiova

Întrecerile etapei finale din cadrul Campionatului naţional de atletism pentru juniori U 20 s-au desfășurat la finalul săptămânii trecute la Craiova, în organizarea Fede­rației Române de Atle­tism și cu sprijinul Direcției județene pentru Sport din județul Dolj.
A fost o competiție aștep­tată de majoritatea tehnicienilor deoarece o parte dintre sportivii care au înregistrat rezultate bune și au obținut baremurile de calificare vor participa în această vară la mai multe competiții inter­na­ționale unde vor repre­zenta România.
Tânărul atlet Adelin Daniel Pop, care din acest an are dublă legitimare la SCM Deva- CSU Arad, a reușit să se impună la aceste întreceri naționale și a cucerit alte două medalii, ambele de aur și titlurile de campion naţio­nal în probele lui preferate.
Pregătit de prof. Emerson Toma, atletul devean a câș­tigat în prima zi o medalie de aur la 800 m, finalizând cu timpul de 1:53,33, foarte apropae de recordul lui personal în această probă.
Cea de a doua medalie de aur a venit odată cu sosirea pe primul loc la finalul probei de 1500 m pe care Adelin Pop a parcurs-o în 4:06,81.
Celălalt atlet din Deva, Eric Daniel Rus legitimat la CSM Deva , unde se pregătește cu prof. Cornelia Juratoni, a câștigat o medalie de bronz în proba de 3000 m (timp înregistrat 8:55,92) în prima zi a competiției de la Craiova și s-a clasat pe un onorant loc IV la finalul cursei de 5000 m, cu timpul de 15:48,14, fiind la doar o secundă de medalia de bronz!
La finalul acestei săptă­mâni, pe stadionul din Complexul Sportiv Lia Manoliu din Bucuresti se vor desfă­șura întrecerile etapei finale din cadrul campionatului naţional al juniorilor U 18.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate