.

Ziua Universală a Iei va fi sărbătorită la Cetatea Medievală Mălăieşti

Ziua Universală a Iei va fi sărbătorită sâmbătă, 24 iunie, de la ora 15,00, la Cetatea Medievală Mălăieşti, din comuna Sălaşu de Sus, într-o manifestare ce îşi propune să promoveze frumuseţea şi originalitatea acestei piese de îmbrăcăminte specific românească.

Ziua Iei este un bun prilej pentru a readuce în prim-plan cămașa tradiţională a românilor, dar şi minunatul folclor de calitate, deoarece la eveniment vor fi prezente ansambluri folclorice din județul Hunedoara şi interpreți precum Pera Bulz sau Bogdan Toma.

„Am pregătit un spectacol folcloric, dar şi un târg de produse tradiţionale, inclusiv cei care produc ia românească. Vor fi 18 producători din comuna Sălaşu de Sus şi din judeţul Hunedoara. Sunt 18 asemenea producători care vor fi prezenţi la târg. Vrem să arătăm că zona noastră dispune de un potenţial turistic deosebit, care îmbină, într-un mod armonios, frumuseţile naturii, gastronomia specială şi munca oamenilor harnici din aceste locuri”, a spus primarul comunei Sălaşu de Sus.

Organizatorii recomandă turiştilor, ca în spiritul acestei sărbători, să vină îmbrăcaţi în ia românească, pentru a da şi mai multă încărcătură culturală acestei manifestări.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate