.

Gimnastică: Gimnastele din Deva, pe podium la Campionatul naţional

Cea de-a doua etapă a Campionatului Național pe Echipe și Individual, Seria A, s-a încheiat în sala Olimpia din Ploiești, după o săptămână, considerat a fi un maraton al gimnasticii românești. Am urmărit întrecerile băieților, apoi un concurs Gim for all și acrobatică, o demonstrație de trampoline și apoi trei zile pline cu competițiile junioarelor de la categoriile I,II și III.
Cu bune și cu rele, trebuie să spunem că aceste întreceri au fost importante pentru clasamentele naționale, care se vor încheia cu etapa finală programată în luna octombrie la Deva.
La nivelul junioarelor II nivelul 4 competițional a fost câștigat de gimnasta Maria Aniela Tudor, care a totalizat 60.600 puncte, dar pe podium a fost și reprezentanta LPS Cetate Deva, Alexanda Maria Curcă Drăgan (antrenor Adela Popa și Delia Olteanu), clasată pe locul II la individual compus cu 59,950 puncte.
La nivelul 5 al junioarelor II, a câștigat Adelina Ioana Bădic (CSM Onești) cu 63.550 puncte urmată de Mara Ioana Buraga (CSA Steaua) 61.400, Ștefania Petra Ioana Boboc de la LPS Cetate Deva (antrenori Monica Micu și Florin Cotuțiu) care a totalizat 59.650.
În întrecerea pe echipe de la nivelul 4, s-au cumulat punctajele obținute la prima etapă de la Constanța cu cele obținute astăzi la Ploiești, rezultatele fiind următoarele:

  1. CS Dinamo București (Aniela Maria Tudor, Antonia Cârciog, Ariana Georgiana Tamași) 353.70 puncte
  2. LPS Cetate Deva (Alessia Voloștiuc, Alexandra Maria Curcă Drăgan, Anetta Roberta Csiszer) 345.575 puncte , antrenori Adela Popa și Delia Olteanu coregraf Silvia Baraițchi-Gradea
  3. CSȘ Focșani (Erika Ștefania Rotaru, Bianca Elena Holban, Daria Maria Butu­rugă) 331.650
    Junioare II, Nivel 5
  4. CSȘ Focșani (Melissa Nicole Scutaru, Lucia Ilinca Roșioru, Ana Maria Banu, Beatrice Nicoleta Antonache) 343.925 puncte
  5. CSA Steaua (Mara Ioana Buraga, Diana Mihaela Ilinescu, Eliana Sara Miheș, Karina Maria Kovacs) 322.900 puncte
  6. LPS Cetate Deva (Ștefania Petra Ioana Boboc, Delia Ella Jitea, Ioana Maria Elena Marinescu) 67.550 puncte (nu au concurat la Constanța) antrenori Ramona Micu, Florin Cotu­țiu coregraf Silvia Barițchi- Gradea
    Premiul Special pentru cel mai bun exercițiu impus prezentat la Juni­oare II, nivel 4a fost acordat gimnastei Alessia Voloștiuc – LPS Cetate Deva (foto mic) care a fost notată cu 13.650 puncte.
    La nivelul 6, gimnastele de la LPS Cetate Deva, aflate la început de drum pe marea performanță, pregătite de Anamaria Ocolișan, Ramona Micu și Florin Cotuțiu, echipa alcătuită din Raluca Andreica, Cătălina Ciocade, Dalia Dincă s-a clasat pe locul V și speră să se claseze pe podium la etapa finală de la Deva din luna octombrie.
    Competiția organizată de Federația Română de Gim­nastică s-a încheiat cu întrecerile pe echipe ale Ju­ni­oa­relor I și Concursul Internațional “Rising Stars” la care au au participat gimnaste din Croația, Israel, Latvia,Polonia și România.
    Medaliile de aur au fost câștigate de echipa România B (Crina Tu­dor, Bianca Dinu-legi­ti­mată la LPS Cetate Deva, Alexandra Florea, Natalia Badea, Adelina Ionescu) în competiția pe echipe, Mila Prpic (Croația) la individual compus și la bârnă, Miruna Botez (România) la sărituri, Crina Tudor (România) la sol și Sofia Mester (Croația) la paralele.
    Întrecerea internațională a reprezentat o etapă de verificare înaintea Festivalului Olimpic al Tineretului European programat în perioada 23-29 iulie la Maribor.
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate