.

De 25 de ani, împreună la bine și la greu!

Familiile din comuna Bistra care au împlinit 25 de ani de căsnicie neîntreruptă au fost premiate de admnistrația publică locală

La propunerea primarului comunei Bistra, Traian Gligor, consilierii locali au aprobat acordarea unui certificat aniversar cuplurilor care au rezistat împreună peste ani şi care sărbătoresc, în 2023, Nunta de argint.

30 de cupluri din comuna Bistra au fost premiate de Traian Gligor, primarul comunei Bistra.

Premierea cuplurilor a fost făcută de către edilul comunei în cadrul evenimentului ,,Mișcare și tradiție la Bistra”.

Cuplurile care au sărbătorit „Nunta de argint” sunt: Rîșteiu Petru și Leontina, Gog Valentin și Georgeta, Rîșteiu Ioan și Maria, Briciu Dorin și Nicoleta – Mirela, Păcurar – Lazăr Sorin și Felicia, Buș Marius–Vasile și Marcela–Ileana, Trif Marius–Nicodim și Simona – Elena, Câmpan Horea și Adela– Ioana, Balea Ioan și Elena, Ciorea Ioan– Daniel și Camelia, Gligor Traian și Doina – Liliana, Mihon Nicolae–Ioan și Gianina – Maria, Balea Laurențiu și Emilia – Sanda, Crețiu Dorel și Elena, Popa Nicolae– Emil și Claudia – Maria,Vasiu Ioan și Rodica, Adam Ilie și Ileana, Nandra Valentin– Adrian și Elena, Boncea Ioan și Adriana – Rodica, Balea Constantin și Ioana – Maria, Rîșteiu Dorel și Marcela, Donea Petru și Rodica, Bucea Dorel și Maria, Donea Ioan – Marian și Augusta – Cecilia, Țimonea Dorin–Nicolae și Camelia – Mirela, Rîșteiu Emil și Ileana –Mirela, Muntea Mircea și Silvia, Rîșteiu Nicolae și Mariana, Adam Dorel și Mariana, Gîta Sorin și Cristina – Elena.

„Este ușor să faci nuntă, să întemeiezi o familie, dar este dificil să o menții. Asta pentru că, pasiunea este trecătoare, și numai cei cu adevărat puternici și credincioși ajung la dragostea adevărată, respect reciproc și înțelegere. De aceea, în popor, a fost atribuit câte un simbol anilor care au trecut de la nuntă. Cu cât căsnicia e mai lungă, cu atât e mai rezistentă și mai durabilă. Am sărbătorit familiile din comuna noastră care au împlinit sau vor împlini în acest an, un sfert de veac împreună. Se spune că înțelepciunea și trăinicia sunt semnificațiile principale atribuite argintului. Aceste cupluri au reușit să treacă testul timpului, să își consolideze relaţia, stabilitatea și să se bucure de copii, de familie, de tot ceea ce le-a oferit viaţa. Aceste cupluri au demonstrat că iubirea nu se stinge odată cu trecerea anilor ci devine mai puternică. Le doresc încă o dată, sănătate, fericire, bucurii și să ajungă să sărbătorească şi Nunta de aur”, spune primarul comunei Bistra, Traian Gligor.

Cuplurile de argint au primit și câte un pachet cu ,,bunătăți” (șampanie, ciocolată) și doamnele flori.

Administrația publică locală a hotărât ca Certificatele aniversare să fie emise cu data de 15 mai 2023, când se sărbătoreşte oficial Ziua Internaţională a Familiei.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate