.

Peste 500 de milioane de euro vor ajunge în judeţul Hunedoara prin Programul de Tranziţie Justă!

Marţi, la Petroșani, a avut loc o întâlnire cu potențiali beneficiari. Programul de Tranziție Justă este orientat către zonele care au avut de suferit de pe urma închiderii minelor sau rafinăriilor și are ca obiectiv principal generarea de locuri de muncă durabile și sigure și sprijinirea unei diversificări economice durabile din punct de vedere al mediului.

Consiliul Județean Hunedoara a fost implicat direct în elaborarea PLANULUI TERITORIAL PENTRU O TRANZIȚIE JUSTĂ ÎN JUDEȚUL HUNEDOARA (PTTJ) începând cu anul 2021, când a început procesul de consultare publică și au fost făcuți primii pași în elaborarea acestuia. 

PTTJ a fost elaborat de către un Grup de Lucru în care Autoritatea centrală care a coordonat procesul de elaborare a Planurilor Teritoriale pentru Tranziție Justă – PTTJ este Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – MIPE, Agenția de Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) a avut rol de coordonator regional, Consiliul Județean Hunedoara de coordonator al Grupului de Lucru Județean.

În județul Hunedoara vor ajunge în total 𝟱𝟮𝟱,𝟳 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗼 din totalul de 2,5 miliarde alocate celor șase județe incluse în program.

Suntem pregătiți să utilizăm în mod coerent și integrat banii europeni, astfel încât să asigurăm generațiilor viitoare garanția accesului la formare și reconversie profesională, la noi locuri de muncă, să contribuim substanțial la creșterea calității vieții populației în aceste teritorii. Ne asigurăm, conform dezideratului european specific tranziției juste, că nu lăsăm pe nimeni în urmă!

Încurajăm mediul de afaceri și toți potențialii beneficiari să urmărească pagina de internet a Ministerului Investițiilor si Proiectelor Europene si a ADR Vest, unde vor fi publicate Calendarul Apelurilor de Proiecte și Ghidurile de finanțare în vederea depunerii unor proiecte de succes cu impact în dezvoltarea județului.

Vor fi 87 de apeluri de proiecte, iar primele vor viza investiții pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă, prin acordarea de granturi.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate