.

Gimnastică: Deva rămâne fără lotul de gimnastică. Primarul bate la ușa ministrului

După o săptămână de dezbateri pro și contra, după sedințe în toiul nopții, ținute de către Comitetul Executiv al Federaţiei de Gimanstică s-a luat o decizie care uimește lumea acestui sport olimpic: lotul naţional de gimnastică senioare a fost mutat (vremelnic??!!) la solicitarea unui antrenor olandez… tocmai la Onești.
Nu știm care a fost baza acestei decizii dar mereu ne întrebăm dacă, tehnicianul coregrafo-antrenor ar fi voit să facă pregătirile la Baia Mare, forul federal ar fi fost de acord cu această solicitare?
Probabil că acest lucru și odată cu demisia multiplei campioane olimpice, antre­noa­re, până mai săptămâna trecută, a lotului naţional de senioare, Gina Gogean, l-a scos din sărite până și pe primarul municipiului Deva, Florin Oancea. Domnia sa, i-a trimis ministrului Eduard Carol Novack, o scrisoare prin care îl atenționa despre gravitatea acestei decizii , care poate produce o mai mare stare de tensiune în gimnastica româ- nească. Mai mult, edilul municipiului Deva i-a comunicat ministrului că la Deva, de-a lungul timpului au fost făcute multe eforturi pentru a asigura condițiile necesare pregătirii fetelor pentru participarea la competițiile internaționale, dar , schimbarea decisă de către federații noștrii nu a ținut cont de tot ce s-a făcut în zeci de ani la Şcoala Campioanelor.
Joi, primarul Florin Oancea, însoțit de profesoara Gina Gogean a fost la întâlnirea pe care a solicitat-o personal mi­nistrului Novack, pentru a clarifica această situație.
Revenind la starea de fapt, menționăm că antrenorul olandez Patrick Kiens, despre care se știe că a avut derapaje de comportament față de gimnastele pe care le-a pregătit în Olanda, după cum arată presa din Țările de Jos, ar dori un climat de liniște în România.Climat care acum, numai liniștit nu mai este. Ba mai mult el a stricat prin solicitările sale și armonia necesară în cadrul unui colectiv de sportive care au peste patru luni de zile o competiție majoră, de calificare la Jocurile Olimpice.
Vom reveni cu alte amă­nunte după ce vom afla care este opinia ministrului Novack, după vizita, posibil, nu foarte protocolară pe care o face edilul Devei la Bucureşti.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate