.

Distincții pentru elevii Liceului de Arte „Sigismund Toduță” la două concursuri de interpretare instrumentală

Elevii Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva au demonstrat încă o dată că talentul și pasiunea pentru muzică, însoțite de multă muncă și dedicare dar și de susținerea profesorilor și a părinților,  reprezintă o combinație câștigătoare.

La finalul lunii aprilie, un grup de elevi ai secției de muzică au reprezentat cu mândrie Liceul de Arte din Deva  la două concursuri de interpretare instrumentală de prestigiu. Dintre aceștia, Botezat David, din clasa a IV-a, de la clasa de pian a doamnei profesor Cezarina Lazăr  și Stoenescu Darius Florinel, din clasa a X-a, de la clasa de chitară a domnului profesor  Csaba Varga au primit aprecierea juriului format din personalităţi artistice ale vieţii muzicale româneşti, obținând premiul III și aducând multă bucurie familiei, profesorilor și școlii pe care o reprezintă.

În perioada 27 aprilie – 28 aprilie 2023, la Liceul de Arte din Oradea a avut loc a XXVII-a ediţie a Concursului Regional de Interpretare Vocal-Instrumentală ,,Tinere Talente”, concurs care a devenit peste ani o tradiție frumoasă în a reuni elevi talentați din liceele de muzică din vestul și nord-vestul țării. La această ediție au participat peste 100 de elevi de clasele I-XII din 8 licee cu profil vocațional artistic din ţară, concursul desfășurându-se pe patru secţiuni: pian, vioară, flaut și canto clasic. Suntem mândri că între aceștia, interpretarea micului pianist devean Botezat David a atras atenția juriului, care a apreciat talentul său și munca susținută  alături de profesoara sa, Cezarina Lazăr, care l-a îndrumat cu dăruire și profesionalism.

În 29 aprilie 2023, Liceul de Artă din Sibiu a găzduit cea de-a XVIII-a ediție a Concursului de Interpretare Instrumentală „Timotei Popovici”. Concursul destinat elevilor de clasele I-XII care studiază vioara, corzi grave, chitară și harpă a reunit în acest an zeci de elevi din 19 școli și licee de muzică din 15 județe din țară. Suntem onorați că tânărul chitarist devean  Stoenescu Darius Florinel (foto) s-a remarcat prin interpretarea sa, aducând recunoașterea talentului său și a activității didactice a profesorului său coordonator, Csaba Varga.

Întreg colectivul Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva apreciază dedicarea și munca asiduă a elevilor și profesorilor care participă la astfel de concursuri de profil prin care se urmărește atât stimularea şi promovarea tinerelor talente, cât și realizarea schimbului  de experiență la nivelul elevilor și profesorilor din învățământul artistic muzical. Considerăm că asemenea evenimente sunt necesare în sprijinirea și încurajarea elevilor să își dezvolte abilitățile muzicale, și mulțumim pe această cale părinților, profesorilor și tuturor celor implicați.

Felicităm elevii premianți și încurajăm cât mai mulți elevi să investească în visul lor, dezvoltând prin muncă talentul primit și le dorim mult succes în toate eforturile viitoare.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate