.

ARAD: Rectificare bugetară la Consiliul Judeţean

Rectificarea bugetară votată de consilierii județeni a adus 1,138 milioane de lei la capitolul venituri, în vistieria Consiliului Județean. Acești bani, la care se adaugă 1,82 milioane de lei, din excedentul bugetar, sunt alocați pentru alte investiții, suma totală fiind de 2,958 milioane lei.

Unul dintre beneficiarii rectificării bugetare este Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, care va primi 901.000 lei. Din această sumă se va asigura inclusiv efectuarea unor lucrări de reparații curente la Centrului de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități de la Vărădia de Mureș.

De asemenea, din excedentul bugetar, Consiliul Județean alocă 1,750 milioane lei, pentru modernizarea Secției de Arheologie, unde lucrările au avansat mult mai rapid decât era preconizat, conform contractului.

Tot în cadrul rectificării bugetare, la proiectul de modernizare a drumurilor Arad-Pâncota și Buteni-Pâncota, se realocă suma de 10.686.000 lei, fondurile fiind transmise de la etapa I a proiectului către cea de a II-a etapă.

„Folosim resursele financiare, atât cele care provin din rectificări bugetare, cât și cele din excedentul bugetar, pentru a finanța noi investiții și a asigura buna funcționare a activităților aflate în atribuția Consiliului Județean. Ne îndreptăm atenția asupra unor domenii delicate, așa cum este și cel privind asistența socială, dar și spre investițiile pe care le are instituția noastră. Prin această rectificare îmbunătățim condițiile de cazare de la Centrul de Reabilitare de la Vărădia de Mureș, dar și asigurăm plățile pentru lucrările efectuate până acum la Secția Arheologie a Complexului Muzeal Arad. Tot prin această rectificare mutăm peste 10 milioane în cadrul proiectului de reabilitare a drumului Buteni-Pâncota, pentru a putea finaliza și acest tronson. Menționez că 85% din valoarea eligibilă reprezintă fonduri europene, 13% fonduri guvernamentale și doar 2% fonduri din bugetul Consiliului Județean Arad”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate