Supă grecească de pui cu lămâie

Ingrediente: două bucăți de piept de pui dezosat, 50 g orez cu bob lung, un morcov, suc de lămâie, două ouă, mărar, pătrunjel verde, o ceapă, foi de dafin, sare piper

Mod de preparare

Pieptul de pui dezosat se pune la fiert în apă cu sare, împreună cu ceapa, morcovul, foile de dafin și boabe de piper. Când apa începe să fiarbă, supa se spumează din când în când, până rămâne limpede. Se lasă la foc mic, iar când carnea este fiartă, se scoate pe o farfurie să se răcească. Între timp, supa se strecoară, se pune din nou la fiert și se adaugă orezul cu bobul lung, care se lasă la fiert aproximativ 20 de minute. Pieptul de pui se taie fâșii, iar după ce orezul s-a fiert, se adaugă la supă. Fâșiile de piept de pui se mai fierb, împreună cu orezul, aproximativ cinci minute. Separat, într-un bol se bat cele două ouă, la care se adaugă sucul de la o lămâie și o cană de supă fierbinte, amestecându-se continuu până la omogenizare. Supa se ia de pe foc și peste ea se toarnă compoziția de ou  cu lămâie, amestecându-se ușor. Deasupra se presară pătrunjel verde sau alte arome preferate, apoi se acoperă cu un capac pentru ca aromele să se pătrundă.

Fursecuri cu nuci

fursecuri-cu-nuca-137206Ingrediente: 400 g unt, 200 g zahăr pudră, 900 g făină, 2 lingurițe esență de vanilie, un praf de sare, un praf de copt, 200 g nuci, zahăr pudră pentru decor.

Mod de preparare

Untul se mixează cu zahărul până se obține o cremă consistentă, apoi se adaugă esența de vanilie, amestecându-se în continuare până ce aluatul se omogenizează. La compoziție de adaugă făina amestecată cu praful de copt, nucile măcinate, apoi aluatul se amestecă bine.

Se pregătește o tavă termorezistentă, tapetată cu hârtie de copt.

Din aluatul obținut, se formează biluțe, care se așază în tavă, cu spații între ele. Tava se dă la cuptorul încins, ținându-se acolo până când fursecurile se rumenesc. După ce se răcoresc, se dau prin zahăr pudră.

Cod în pastă de tomate cu cartofi

cod-in-pasta-de-tomate-580x400Ingrediente: două linguri de ulei, 3 căței de usturoi feliați, 8 cartofi mici, tăiați rondele, 400 g roșii în conservă,  boia după gust, 600 g file de cod, o lămâie feliată, sare după gust, piper după gust, pătrunjel, vin alb, opțional

Mod de preparare

Cartofii și usturoiul se rumenesc ușor, într-o cratiță cu puțin ulei încins, aproximativ trei minute. Se adaugă apoi vinul, roșiile, sarea, piperul și boia după gust. Cratița se acoperă cu un capac și totul se lasă la fiert aproximativ 20 de minute, până ce cartofii devin moi. Peștele, condimentat cu sare și piper, se așază peste roșiile și cartofii din tigaie. Totul se acoperă cu capac și se lasă la foc aproximativ 15 minute. Când este gata, deasupra se decorează cu felii de lămâie și pătrunjel verde.

 

www.delish.com

www. foodstory.ro

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>