Ruladă de curcan cu castraveți acri

Ingrediente : o bucată de piept de curcan, 3-4 castraveți acri, 3 morcovi fierți, 100 g unt, 2 linguri muștar cu boabe sare, piper.

Mod de preparare

Carnea se taie în așa fel încât să se obțină o bucată cât mai dreaptă, apoi se pune între două fâșii de folie alimentară și se bate cu ciocanul de șnițele. Partea interioară se unge cu muștar, peste care se așază morcovii fierți și castraveții tăiați felii subțiri, pe lung. Fâșia de carne se rulează, se leagă, apoi se unge cu unt și se presară cu sare și piper. Rulada astfel formată se pune într-o tavă termorezistentă și se dă la cuptorul încins, pentru 35-40 de minute, până se rumenește deasupra. După ce se scoate din cuptor, rulada se lasă 10-15 minute să se răcorească, apoi se poate tăia. Se servește cu cartofi piure sau altă garnitură preferată.

Prăjitură cu foi

prajiIngrediente: 600 g făină, 200 g margarină, 150 g zahăr pudră, 2 dl smântână, 3 ouă, 1 pliculeţ amoniac.

Crema: 200 g zahăr, 2 linguri cacao, 200 g margarină, 100 g budincă de vanilie, 2 l lapte, praf de sare.

Mod de preparare:

Făina se cerne într-un bol, apoi se adaugă zahărul și amoniacul. Ingredientele uscate se amestecă bine, se adaugă ouăle, margarina, iar treptat, în timpul frământării, se adaugă smântâna. Aluatul obținut se împarte în șase părți egale. Din fiecare bucată se întinde câte o foaie subțire, care se coace pe dosul tăvii.

Crema:

Pentru a se obține crema, se pune un litru de lapte la fiert, în care se adaugă puțină sare. Praful de budincă se dizolvă cu laptele rămas şi se  adaugă, treptat, în laptele de pe foc, amestecându-se continuu, să nu se formeze cocoloașe.  După ce budinca se îngroașă, se ia de pe foc și lasă să se răcească. Margarina, ţinută la temperatura camerei, se mixează cu zahărul pudră până devine se obține o cremă spumoasă. Crema obținută se adaugă, pe rând, la budinca răcită, mixându-se până se va obține o cremă spumoasă. Foile se vor umple cu această cremă, apoi prăjitura se dă la rece până a doua zi. Prăjitura se pudrează cu zahăr deasupra, apoi se poate tăia.

Cireșele amare

cirese_amareSunt apreciate nu doar pentru gustul lor, ci și pentru conținutul ridicat de vitamine și minerale pe care îl conțin. Potrivit specialiștilor, acestea se numără printre fructele cu nivelul cel mai ridicat de antioxidanți. Fie că sunt consumate proaspete, sub formă de sirop sau de dulceață, acestea sunt adevărate medicamente pentru organismul uman. Sucul de cireșe amare sau cireșele amare uscate au chiar mai mulți antioxidanți decât coacăzele. Cu cât cireșele au o culoare mai închisă, cu atât mai mare este conținutul lor de antocianine. În coaja cireșelor se află cei mai mulți antioxidanți, care sunt esențiali pentru sănătate. Cireșele amare acționează că un depurativ puternic, detoxifiant, energizant fizic și psihic. De asemenea, acestea sunt indicate persoanelor care suferă de obezitate sau diabet. O altă virtute a acestui fruct e conținutul bogat în potasiu, care împiedică creșterea colesterolului.

Dulceață de cireșe amare

Ingrediente: 4 pahare cireșe fără sâmburi, 1 kg zahăr, 1 lămâie, 3 plicuri zahăr vanilat.

Mod de preparare:

Cireșele se spală bine, apoi li se scot sâmburii. Într-o cratiță mai mare, cireșele se amestecă bine cu zahărul și se lasă până a doua zi, când se vor pune la fiert, la foc mic. După ce se topește zahărul, la compoziție se adaugă vanilia și se lasă la foc iute. Între timp, se ia și spuma formată, apoi se adaugă sucul de lămâie. Când siropul începe să facă perle, dulceața se ia de pe foc și se așază caldă în borcane. După ce se răcește,  borcanele se capsează.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>