Dan Radu Ruşanu: Faceţi conurbaţia, altfel nu aveţi şanse de dezvoltare

Fostul senator liberal Dan Radu Ruşanu a revenit săptămâna trecută în judeţul Hunedoara, dar numai ca autor al unei cărţi.

Deva – Considerat unul dintre oamenii cu mare experienţă în strategiile de dezvoltare economică, fostul parlamentar hunedorean Dan Radu Ruşanu s-a aflat săptămâna aceasta la Deva, unde şi-a lansat cartea „Mai sunt judecători la Berlin”.

Dincolo de acest aspect, economistul Dan Radu Ruşanu a venit cu o recomandare către politicienii din judeţul Hunedoara, sfat pe care l-a mai dat şi în urmă cu câţiva ani şi, din păcate, previziunile acestuia încep să se facă simţite.

Ruşanu spune că municipiile Deva şi Hunedoara nu vor avea nicio şansă de dezvoltare economică, dacă politicienii nu vor ajunge o dată la concluzia logică, economică, potrivit căreia o localitate sub 50.000 de locuitori nu este atractivă pentru investitori. Aşa că, spune Ruşanu, este nevoie de unificare a celor două oraşe pentru ca această regiune a judeţului Hunedoara să se poată dezvolta pe linia industriei şi a produselor cu valoare adăugată mare, generatoare ulterior de progres social şi cultural.

„Judeţul Hunedoara, în 1990, la Revoluţie, a fost unul dintre cele mai vitregite judeţe din România pentru că a fost un judeţ monoindustrial. Valea Jiului, Călanul, Hunedoara, Brad erau zone monoindustriale care au avut mari probleme economice. Dumneavoastră trebuie să înţelegeţi un lucru: Deva şi Hunedoara – cele două mari oraşe ale judeţului, cu rivalitatea care există dintotdeauna între ele – se află într-un triunghi al Bermudelor, format din Sibiu, Cluj şi Timişoara. Se află în Ochiul Ciclonului. Ştiţi că în Ochiul Ciclonului nu se întâmplă niciodată nimic, furtuna este pe margini. Şi nu se va întâmpla nimic aici pentru că cele trei mari oraşe vor absorbi tot ce se poate. Deva va rămâne aşa cum este”, a spus Dan Radu Ruşanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>