Cum  ne păstrăm bronzul verii ?

Vara își ia rămas bun de la noi. În urma ei, rămâne doar nostalgia zilelor însorite și…bronzul, obținut cu atâtera sacrificii, la mare sau la munte. Ca să-l păstrăm cât mai mult, trebuie să ținem seama doar de câterva reguli simple, dar eficiente. Care sunt acestea, vă vom spune în cele ce urmează.

Hidratarea

Menține elasticitatea pielii, o îngrijește și o catifelează, iar bronzul nu-și va pierde culoarea. Iar ca bronzul să se mențină cât mai mult timp, sunt necesare și unele sacriificii. Astfel că, băile lungi și fierbinți vor fi înlocuite cu unele scurte, cu apă călduță. Loțiunile de corp cu putere mare de hidratare, aplicate după baie sau duș, sunt foarte eficienete. Săpunurile sau gelurile exfoliante vor fi înlocuite cu un gel de duș cremă, care ehrănește și catifelează pielea. După baie, pielea va fi tamponată ușor, cu un prosop pufos, pentru a se îndepărta surplusul de apă. Seara, înainte de culcare, se va aplica o cremă hidratantă de noapte și o loțiune hidratantă, ca pielea să fie pregătită pentru plaja de a doua zi. Dar, nu trebuie să uităm că hidratarea se face și din interio, iar  consumul a cel puțin doi litri de apă pe zi este foarte necesar. Băuturile alcoolice vor fi evitate, deoarece acestea încetinesc formarea pigmentului. Tocmai de aceea, vă sugerăm o băutură foarte utilă în pentru păstrarea bronzului de peste vară.

Pentru aceasta, este nevoie de:

  • 3 morcovi potriviți
  • 1 ardei gras roșu
  • 3 felii de dovleac galben
  • 3 felii de pepene galben
  • două linguri deulei de măsline
  • două fire de pătrunjel tocat
  • zeama de la o lămâie

Înainte de toate, legumele și fructele se spală bine. Morcovii se curăță de coajă, se taie în bucăți potrivite, la fel și ardeiul gras, apoi se pun în blender. Se adaugă, pe rând, feliile de dovleac și de pepene galben, trăiate mărunt. Se adaugă apoi uleiul de măsline, zeama de lămâie și pătrunjelul. Totul se mixează până se obține un suc consistent. Băutura obținută se consumă de 2-3 ori pe săptămână.

Uleiul de măsline

Potrivit specialiștilor, acesta aduce multe beneficii pielii, deoarece oferă o doză mare de antioxidanți. Și, ce este mai important, ajută la păstrarea bronzului.

Alimentația

Este foarte importantă. Specialaiștii susțin susțin că cea mai efeicientă metodă pentru păstrarea bronzului este o dietă bazată pe alimente colorate, bogate în caroten. Aceasta se găsește în legumele și fructele colorate în galben, portocaliu sau roșu și se comportă ca un catalizator al procesului de bronzare. Totodată, betacarotenul protejează pielea de radiațiile nocive, acționând ca o barieră pentru pielea sensibilă. Sunt benefice și alimentele care conțin grăsimi, cum ar fi: somonul, sardinele, tonul, precum şi uleiurile vegetale. Un meniu bogat în vitaminele A,C și E contribuie în mare măsură la păstrarea bronzului. Laptele, spanacul, gălbenuşul, ficatul de vită, roşiile, caşcavalurile conţin vitamina A, care este asimilată în combinaţie cu grăsimile. Legumele proaspete, migdalele, uleiurile vegetale – de porumb, floarea-soarelui – conţin vitamina E, care contribuie la păstrarea bronzului. Vitamina A o mai putem găsi în fructele roșii, coacăza neagră și citrice.

Metode naturiste

Pentru menținerea bronzului mai există și alte metode naturiste simple, dar foarte utile. Nu ne rămâne decât să apelăm la unele produse vegla ele, și să obținem rezultate uimitoare.

Decoctul de mușețel și dentiță

Contribuie la îngustarea porilor și la hidratarea epidermei. De asemenea, o frecție cu cacao, cafea sau ceai, permite păstrarea culorii aurii a pielii.

Mască cu morcovi

Dat prin răzătoarea mică, morcovul amestecat cu o lingură de ulei de măsline se aplică pe față. După 20 de minute, tenul se spală cu apă călduță. O astfel de mască, nu se aplică pe o piele deschisă la culoare, deoarece aceasta se poate îngălbeni.

Mască cu scrub de cafea

După pregătirea cafelei, zațul rămas se poate aplica pe față sub formă de mască. După 10-15 minute, fața se clătește cu apă rece.

Masca cu roșii

Este folosită pentru menținerea culorii ciocolatii a pielii. Se prepară din câteva roșii bine coapte, strivite bine, la care se adaugă puțin ulei de măsline brânză grasă. Această mască se aplică pe tot corpul, timp de 20 de minute, după care se clătește cu apă.

Epilatul cu ceară

Se evită, întrucât se îndepărtează și stratul colorat al pielii.

www.mamaplus.md/ro

www.clicksanatate.ro

www.unica.ro

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>